23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τι θα θέλατε να δείτε από το AppleWorldHellas το 2015; [Απολογισμός της χρονίας που πέρασε]

    2015-New-Year-HD-Wallpapers

    Είναι Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και έξω από το παράθυρο βλέπω το χιόνι να πέφτει δημιουργώντας μια άκρως χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Παρέα μου μια ζεστή κούπα καφέ, το αγαπημένο μου MacBook Retina, και φυσικά όλοι εσείς – οι αναγνώστες και τα μέλη του φόρουμ μας που για ακόμη μια φορά μας δώσατε δύναμη και κουράγιο για να κάνουμε ότι κάνουμε αλλά και για να γίνουμε καλύτεροι.

    Το AppleWorldHellas σύντομα θα μπει στο 2015 κλείνοντας τα 6 χρόνια παρουσίας. Η προσπάθεια που ξεκίνησε σαν ένα παρεάκι φίλων με κοινή συνισταμένη την προσφορά στην Ελληνική Apple κοινότητα έχει πλέον γίνει ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ της Apple στην Ελλάδα με 6350 μέλη και το νούμερο 1 Βlog ενημέρωσης για όλα τα θέματα της Apple. H δουλειά μας και η πίστη μας σε αυτό που κάνουμε μας οδήγησε για ακόμη μια χρονιά σε μοναδικές συνεργασίες τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, με πολλές αποκλειστικότητες αλλά και πολλά δώρα για όλους εσάς.

    Το 2014 ήταν η καλύτερη μας χρονιά μέχρι στιγμής.

    Μέλη και προσφορά 

    Για ακόμη ένα χρόνο το φόρουμ μας μεγάλωσε με νέα μέλη και μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέα άτομα και νέους αναγνώστες μας. Μέσα στις σελίδες του και τα ποστ του ήρθαμε πιο κοντά, προβληματιστήκαμε μαζί μας, δουλέψαμε πάνω σε προβλήματα σας, σχολιάσαμε και γελάσαμε μαζί σας. Κανείς δεν γνωρίζει που θα φτάσουμε αλλά να είστε σίγουροι πως τα μέλη μας πάντα θα βρίσκουν έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο – Για εμάς δεν είστε ούτε αριθμοί, ούτε μέσο για να βγάλουμε λεφτά και ούτε μέσο για αυτοπροβολή μας. Είστε φίλοι μας που αγαπάτε την δουλειά μας και που μας αρέσει να ανταλλάσσουμε απόψεις μαζί σας. Με λίγα λόγια είστε η καρδία και η κινητήριος δύναμη αυτού που κάνουμε.

    Συνεργασίες

    Με μεγάλη μας χαρά είδαμε το δίκτυο συνεργατών μας να γιγαντώνεται για ακόμη μια χρονία και όχι μόνο εντός Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Συνεργασίες με εταιρείες κολοσσούς όπως οι Gameloft, Aspyr, iHealth Ubisoft και πολλές ακόμη από το εξωτερικό ανέδειξαν την προσπάθεια μας και απέδειξαν πως έχουμε ένα πολύ δεμένο σύνολο. Εταιρείες όμως και από τον Ελλαδικό χώρο μας τίμησαν για ακόμη μια χρονιά όπως οι iSystem, tokinito.gr, Amy.gr και άλλες. Άρθρα μας επίσης αναδημοσιεύτηκαν από μεγάλα κέντρα ηλεκτρονικού τύπου όπως αυτά της Real και Newsbeast. Θα συνεχίσουμε δυναμικά και το 2015 σε αυτό το κομμάτι μιας και όπως έχετε καταλάβει τα οφέλη από αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικά τόσο για εμάς όσο και για εσάς. Επίσης με όλους τους συνεργάτες μας έχουμε μια άριστη και φιλική σχέση και τους ευχαριστούμε για την μεγάλη τους υποστήριξη.

    Ζωντανές καλύψεις event

    Το AppleWorldHellas για ακόμη μια χρονία δήλωσε παρόν σε όλα τα μεγάλα event της Apple προσφέροντας ζωντανή κάλυψη και λεπτό λεπτό παρουσίαση σε όλες τις μεγάλες ανακοινώσεις της εταιρείας για το 2014. Η δική σας συμμετοχή στα event μας ξεπέρασε για ακόμη μια χρονιά κάθε προηγούμενο και έσπασε όλα τα ρεκόρ και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό από καρδίας.

    Ενημέρωση 

    Για ακόμη μια χρονιά ήρθαμε πρώτοι στην ενημέρωση σας. Και επειδή το να λες πράγματα είναι το μόνο εύκολο αρκεί να δείτε αντίστοιχες προσπάθειες του Ελλαδικού χώρου και να συγκρίνετε την συχνότητα των δημοσιεύσεων και την ποικιλία αυτών με τις αντίστοιχες δικές μας. 7 μέρες την εβδομάδα 24 ώρες την μέρα το Blog μας έχει νέα άρθρα, οδηγούς και reviews ακόμη και σε περιόδους εορτών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως μέσα στο 2014 ξεπεράσαμε τα 3400 άρθρα.

    Διαγωνισμοί – Δώρα 

    Πολλοί αναρωτιέστε και όχι άδικα πως μπορούμε και δίνουμε τόσα πολλά δώρα. Μέσα στο 2014 η συνολική αξία των δώρων που δώσαμε ξεπέρασε τα 5000 ευρώ. Ακόμη καλύτερα κλείνουμε το 2014 με 8 διαγωνισμούς που ονομάσαμε Christmas Special. Δεν είμαστε υπερβολικοί λοιπόν όταν λέμε πως κανένα άλλο site στην Ελλάδα στον χώρο της Apple δεν έχει δώσει τόσα πολλά δώρα σε ένα χρόνο. Αν βάλετε και τα συχνά promo codes giveaways διαφόρων εφαρμογών καταλαβαίνετε εύκολα πως όταν λέμε μας πως μας αρέσει να σας κάνουμε δώρα το εννοούμε. Πως γίνεται αυτό; Το μοντέλο διαχείρισης μας βασίζεται στην προσφορά σε εσάς πάνω από όλα. Ναι πιστέψτε μας ήταν πολύ εύκολο από τους συνεργάτες μας να ζητήσουμε λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι δώρα για εσάς. Δεν το κάναμε όμως. Μπορεί να ζοριζόμαστε, (ναι η προσπάθεια μας έχει έξοδα), αλλά προτιμήσαμε για ακόμη μια χρονία να δώσουμε σε εσάς παρά να κρατήσουμε για εμάς. Είμαστε περήφανοι για αυτό και ακόμη περισσότερο χαρούμενοι μιας και αποδείξαμε πως στα λόγια όλοι μπορεί να λένε πως αγαπάνε μια κοινότητα ή τα μέλη τους στην πράξη όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν κοιτάνε το προσωπικό τους συμφέρον. Να είστε σίγουροι πως με το ίδιο σκεπτικό θα συνεχίσουμε και το 2015.

    Συντακτική ομάδα

    Κάθε φορά αναζητούμε άτομα που να έχουν όρεξη για προσφορά και αγάπη για την Apple. Φέτος η συντακτική μας ομάδα μεγάλωσε με την έλευση των Δημήτρη, Νεκτάριο, Αντρέα και Κωνσταντίνο. Άτομα καλλιεργημένα που μέσα στο 2015 αναμένουμε να ξεχωρίσουν μέσα από την αρθρογραφία τους και όχι μόνο. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή και για νέα άτομα στην ομάδα μας να το γνωρίζετε αυτό. Ένα μεγάλο μπράβο πάει και στους παλαιότερους συντάκτες μας που για ακόμη μια χρονιά ο καθένας τους προσέφερε ότι μπόρεσε για την κοινότητα μας. Να θυμάστε πως ότι κάνουν αυτά τα άτομα είναι αφιλόκερδος και δαπανώντας προσωπικό ελεύθερο χρόνο τους.

    Τα Μηλαρόπαιδα

    Η νέα μας εβδομαδιαία εκπομπή θα συνεχιστεί και το 2015. Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά η αγάπη που της δείξατε και τα σχόλια σας μας κάνουνε να πιστεύουμε σε αυτή την προσπάθεια.

    Έλληνες Developers

    Για ακόμη μια χρονία ήμασταν δίπλα σε Ελληνικές προσπάθειες και αφιλοκερδώς προσπαθήσαμε να προωθήσουμε τις δουλειές τους με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Θα συνεχίσουμε δυναμικά και του χρόνου να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά που τα περισσότερα μάλιστα έχουν προσφέρει κάποιες καταπληκτικές δουλειές στο App Store που αξίζουν την στήριξη σας.

    Donations – Συνδρομές 

    Πολλοί μας ρωτάτε αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Σας ευχαριστούμε αλλά και κατά το παρελθόν έχουμε αρνηθεί ευγενικά donations απλών μελών που θέλανε με τον τρόπο τους να μας βοηθήσουν. Όχι δεν έχουμε σκοπό να το κάνουμε ούτε το 2015 παρά το γεγονός πως είναι της μόδας τώρα τελευταία. Αν ποτέ θελήσετε να βοηθήσετε στο χρηματικό κομμάτι επικοινωνήστε μαζί μας και θα αξιολογήσουμε την προσφορά σας αυτή.

    Κλείνοντας και κοιτώντας πίσω τους προηγούμενους μήνες δεν μπορώ παρά να χαμογελάω από ευχαρίστηση για ότι καταφέραμε για ακόμη μια χρονιά και για εδώ που έχουμε φτάσει. Περιθώρια βελτίωσης μας υπάρχουν πάρα πολλά και θα τα εξερευνήσουμε για ακόμη μια χρονιά ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

    Κάποιοι από την Ελληνική Apple κοινότητα μας έριξαν λάσπη και είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουν. Η απάντηση μας όμως ήταν η δουλειά μας και έτσι για ακόμη μια χρονιά έμειναν σε άστοχα και γελοία σχόλια στις προσωπικές τους σελίδες. Λέγοντας αυτό όμως με μεγάλη χαρά θα ήθελα να αναφέρω πως το 2014 ήταν και η χρονιά που γνωρίσαμε άτομα από άλλα sites και όχι μόνο που κάνουν εξίσου μια αξιόλογη δουλειά στον χώρο και με χαρά είμαστε πλέον φίλοι και ανταλλάσσουμε απόψεις για διάφορα θέματα και γιατί όχι ίσως στο άμεσο μέλλον συνεργαστούμε κιόλας. Θα ασκήσουμε δριμύ κριτική μόνο σε αυτούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο προσπαθούν να σας εκμεταλλευτούν και να σας ξεγελάσουν είτε αυτοί λέγονται εταιρείες είτε άλλα site.

    Το έχω πει πάρα πολλές φορές και θα το ξαναπώ πως εσείς μας δίνετε δύναμη και κουράγιο. Η συμμετοχή σας από ένα απλό Like ή μια κοινοποίηση ή ένα Follow σημαίνει πάρα πολλά για εμάς και έτσι είναι το ΜΟΝΟ που θα συνεχίσουμε να ζητάμε από εσάς – Να είστε ενεργά μέλη τόσο στο φόρουμ μας όσο και στα κοινωνικά μας δίκτυα και να προωθείτε την δουλειά μας. Για εμάς εσείς είστε η καλύτερη διαφήμιση και σε εσάς θα επιστραφεί το αποτέλεσμα της δυναμικής μας αυτής.

    Περιμένω και είμαι πάντα ανοιχτός στην κριτική και στις ιδέες σας – Τι θα θέλατε να δείτε από εμάς το 2015; Περιμένω τα σχόλια σας όπως πάντα στο φόρουμ μας.

    Σας ευχαριστώ από καρδίας για όλα και σας εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2015.

    Εκ μέρους της διαχειριστικής ομάδας,

    Δημήτρης

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles