Στιγμιότυπο 2016-03-09, 8.29.36 μμ

Με την κυκλοφορία των Galaxy S7 και S7 edge το 6 μηνών iPhone 6S έχει ένα νέο ανταγωνιστή πλέον στην αγορά και έναν πολύ ισχυρό μάλιστα στον τομέα της κάμερας.

 iPhone vs Galaxy

Παρά το γεγονός πως το iPhone 6S Plus κυκλοφόρησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο θεωρείτε αντικειμενικά μια συσκευή με μια από τις καλύτερες κάμερες στην αγορά. Η Apple στην σειρά 6s έφερε σημαντικές αναβαθμίσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Η Apple λοιπόν πήγε από τα 8 megapixel στα 12 megapixel την ίδια στιγμή που η Samsung πήγε από τα 16 megapixel του S6 στα 12 megapixel στα νέα S7.

Τα χαρακτηριστικά των συσκευών και πιο συγκεκριμένα της κάμερας των συσκευών που χρησιμοποιήθηκαν για το παρακάτω τεστ είναι

Στιγμιότυπο 2016-03-09, 8.16.22 μμ

Αναλυτικά τα διαφορετικά σενάρια και τις λήψεις αυτών των συσκευών σε πλήρη ανάλυση θα τις δείτε >>εδώ<< – Το iMore έχει κάνει πραγματικά μια εξαίσια δουλειά σε αυτό συγκριτικό.

Συμπέρασμα 

Στιγμιότυπο 2016-03-09, 8.28.22 μμ

Όπως θα διαπιστώσατε αν είδατε τις φωτογραφίες είναι αρκετά δύσκολο να βγει ένα νικητής μιας και τόσο το iPhone 6S Plus όσο και το Galaxy S7 κυριαρχούν σε αρκετές κατηγορίες.

Η δύναμη του iPhone έχει να κάνει σε συνθήκες φυσικού φωτισμού και ειδικά όταν η πηγή είναι ο ήλιος. Η Apple καταφέρνει να κάνει λήψεις με πιο φυσικά χρώματα και λιγότερη τεχνίτη ευκρίνεια.

Το Galaxy S7 από την άλλη κάνει πολύ καλές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χάρη στον μεγαλύτερο αισθητήρα που ενσωματώνει – Έχει βέβαια το μειονέκτημα ότι σε αυτές τις συνθήκες οι λήψεις έχουν μια πιο ζεστή χροιά από το φυσιολογικό και έτσι χάνεται κάπως η αίσθηση της πραγματικής απεικόνισης.

Εν κατακλείδι και οι δύο συσκευές έχουν πολύ ικανές κάμερες. Το ίδιο βέβαια μπορεί κάποιος να πει και για τις υπόλοιπες συσκευές του τεστ.

Σαν γενικότερη εμπειρία, αίσθηση, αποτέλεσμα ευκρίνειας και φυσικότητα το iPhone 6S Plus έρχεται πρώτο κοιτώντας και τις φωτογραφίες του συγκριτικού.

Σχολιασμός στο φόρουμ