20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Στην Apple τελικά θα ασκηθεί δικαστική αγωγή για τα προβληματικά butterfly πληκτρολόγια

    Η Apple θα χρειαστεί να συνεχίσει την δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει στην Καλιφόρνια σχετικά με τον butterfly σχεδιασμό τον πληκτρολογίων της. Το Reuters αναφέρει σήμερα πως ο ομοσπονδιακός δικαστής δεν έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε η Apple για την μήνυση που έχει λάβει σχετικά με την αστοχία και την χρηστικότητα των πληκτρολογίων αυτών.

    Η μήνυση κατατέθηκε πίσω τον Μάιο του 2018, με τους Apple χρήστες να αναφέρουν πως προβλήματα με την χρηστικότητα των εν λόγω πληκτρολογίων τα έκανε μη λειτουργικά και μη χρηστικά για τον σκοπό που έχουν δημιουργηθεί. Πέρα από αυτό στην μήνυση γίνεται λόγος πως η Apple γνώριζε το πρόβλημα αυτό με αυτά τα πληκτρολόγια αλλά δεν έκανε τίποτα…

    Ο δικαστής σήμερα αναφέρει πως η Apple θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τις κατηγορίες αυτές μιας και απέτυχε να φέρει μια σωστή λύση για τα προβλήματα των butterfly πληκτρολογίων της που συνεχίζουν τα ταλανίζουν πάρα πολλούς χρήστες MacBook, MacBook Air και MacBook Pro.

    H Apple από την πλευρά της έχει λανσάρει ένα επισκευαστικό πρόγραμμα αντικατάστασης τους αλλά η μηνυτήρια αναφορά κάνει λόγο πως το πρόγραμμα αυτό δεν διορθώνει απαραίτητα το θέμα της χρηστικότητας και σταθερότητας των πληκτρολογίων αυτών που παραμένουν το λιγότερο αναξιόπιστα. Η Apple λοιπόν απλά τα αντικαθιστά με παρόμοια πληκτρολόγια που είναι σχεδόν βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον θα παρουσιάσουν εκ νέου κάποιο πρόβλημα.

    Η μήνυση περιλαμβάνει MacBook και MacBook Pro μοντέλα που παρουσίασε η Apple στην αγορά από το 2015 και έπειτα. Αυτή την στιγμή δεν γίνεται αναφορά για τα MacBook Air αλλά είναι σίγουρο πως θα προστεθούν στην συνέχεια.

    Η Apple μετά την δικαστική αυτή απόφαση δεν έκανε κάποια δήλωση ακόμη….

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles