18.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Σημαντικές οι αλλαγές που έρχονται στο App Store από την επόμενη εβδομάδα

    fullsizerender

    Αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα η Apple θα ξεκινήσει να δίνει μια σειρά μεγάλων αλλαγών που θα επηρεάσουν το πόσο πληρώνουμε για τις αγαπημένες μας εφαρμογές.

    Σε μια σπάνια συνέντευξη πριν το WWDC ο Apple VP of Marketing, Phil Schiller, ανέφερε πως “η Apple ανανέωσε την εστίαση και την ενέργεια της για το Apple Store” και πως αυτό θα το καταλάβουμε την ερχόμενη Δευτέρα στο WWDC Keynote της.

    Μέσα στις πολλές αλλαγές που έρχονται είναι και η αναζήτηση διαφημίσεων για εφαρμογές, διαμερισμός κερδών αλλά και νέες προτροπές για τους προγραμματιστές έτσι ώστε να αλλάξουν τα συνδρομητικά μοντέλα τους.

    Η Apple σχεδιάζει να ανοίξει τις συνδρομές για όλες της εφαρμογές κάτι που μέχρι πρότινος ίσχυε και ισχύει μόνο για κάποιες κατηγορίες εφαρμογών όπως αυτές των news, cloud services, dating και streaming.

    “Πλέον θα είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις κατηγορίες και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα παιχνίδια που είναι μια τεράστια κατηγορία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Schiller.

    Στην νέα αυτή προσπάθεια της Apple για συνδρομητικές εφαρμογές  η εταιρεία θα αλλάξει και το 30/70 ποσοστό κερδών για τους προγραμματιστές. Πλέον όταν οι προγραμματιστές θα κρατούν έναν χρήστη για περισσότερο από δώδεκα μήνες η Apple θα μειώνει το ποσοστό της στο 15% των κερδών και έτσι θα δίνει μια αύξηση στους δημιουργούς.

    Όσο αφορά τώρα τους ίδιους τους χρήστες τα παραπάνω νέα ίσως να μην είναι τόσο ευχάριστα.

    Πλέον το κόστος για να κρατήσετε τις αγαπημένες εφαρμογές σας στο iPhone και iPad σίγουρα θα αυξηθεί.

    Για παράδειγμα ακόμη και $1 να είναι η συνδρομή για μερικά παιχνίδια και εφαρμογές σίγουρα το μήνα θα σας φεύγει από την τσέπη ένα σημαντικό ποσό.

    Ο Schiller βέβαια τόνισε πως “Προσπαθούμε να προστατέψουμε τους καταναλωτές από εκπλήξεις σε αυξήσεις τιμών”.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles