Πως ο Jimmy Iovine έφερε το HBO Now στο Apple TV και iOS

0
256

hbo-now-640x377

Η HBO και επίσημα σήμερα λανσάρει την απάντηση της στην Netflix streaming υπηρεσία με το HBO Now να είναι διαθέσιμο τόσο για το iOS όσο και για το Appel TV. H εταιρεία είχε ως αρχικό πλάνο το λανσάρισμα της νέας αυτής streaming υπηρεσίας στο τέλος του 2016 αλλά ο Jimmy Iovine της Apple τους έπεισε για έναν τελείως διαφορετικό προγραμματισμό.

Ο HBO CEO Richard Plepler γνώριζε πως έπρεπε να δημιουργήσει άμεσα ένα ανταγωνιστικό πακέτο για την HBO και έτσι κάλεσε τον φίλο του Iovine για να τον ρωτήσει για το αν η Apple θα ενδιαφερόταν για μια τέτοια συνεργασία.

“Νομίζω πως είναι τέλεια ιδέα” απάντησε άμεσα ο Iovine και έτσι και με την συμμετοχή και του Eddy Cue της Apple η συνεργασία δεν άργησε να ολοκληρωθεί με την Apple μάλιστα να θέλει το άμεσο λανσάρισμα της υπηρεσίας στις πλατφόρμες της.

Μπορούμε λοιπόν και από το παραπάνω να καταλάβουμε πως ο Iovine ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Apple δαπάνησε τα $3 δις για να εξαγοράσει την Beats Electronics. Οι συνεργασίες και γνωριμίες του Iovine είναι πάρα πολλές και σημαντικές ενώ η συνεισφορά του στο κλείσιμο συμφωνιών έχει μεγάλη και τεράστια αξία για την Apple.

Ως μέρος λοιπόν τη συμφωνίας με την HBO η Apple κερδίζει μια περίοδο 3 μηνών αποκλειστικής διάθεσης της υπηρεσίας καθώς και μια περίοδο 30 ημερών δωρεάν συνδρομής για τους χρήστες της. Η συμφωνία είναι απίστευτα ευνοϊκή και για τις δύο πλευρές μιας και η Apple τονώνει σημαντικά το Apple TV που έχει δεχτεί σοβαρό ανταγωνισμό από τα Roku, Amazon Fire TV και Chromecast ενώ η HBO άμεσα κάνει διαθέσιμη την νέα της αυτή υπηρεσία σε εκατομμύρια χρήστες σε μια προσπάθεια της να κερδίσει μερίδιο αγοράς από το Netflix.

Σχολιασμός στο φόρουμ