13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πρόστιμο στην Google / YouTube ύψους $170M για παραβίαση της ιδιωτικότητας των παιδιών

    Η Google και η θυγατρική της το YouTube δέχτηκαν πρόστιμο ύψους $170 εκατομμυρίων από την Federal Trade Commission και για την παραβίαση ενός νόμου που προστατεύει την ιδιωτικότητα των παιδιών.

    H κατηγορία αφορά το γεγονός ότι το YouTube συνέλεξε πληροφορίες νεαρών χρηστών παραβιάζοντας τον νόμο που απαιτεί την έγκριση του κηδεμόνα τους πριν γίνει μια τέτοια ενέργεια. Η συλλογή των πληροφοριών αυτών έγινε μέσω cookies που εν συνεχεία έδωσαν στο YouTube και την Google την ικανότητα να παρουσιάσει διαφημίσεις με συγκεκριμένη στόχευση για αυτό το νεαρό κοινό.

    Η Google υποστήριξε πως είναι μια υπηρεσία που έχει γενικό κοινό αλλά μιας και μερικά κανάλια του αφορούν παιδιά το YouTube θα πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένο με το Childrens Online Privacy Act, COPPA.

    H νομοθεσία πίσω από το COPPA απαιτεί τις οnline υπηρεσίες που έχουν ως κοινό τους παιδιά να δίνουν πληροφορίες για τα δεδομένα που συλλέγουν και για τις πρακτικές χρήσης αυτού του κοινού ενώ θα πρέπει να έχουν πάρει προκαταβολικά την έγκριση ενός κηδεμόνα πριν προβούν σε οποιαδήποτε συλλογή δεδομένων για χρήστες κάτω των 13 ετών.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles