22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Προσαρμόζει η Apple την λίστα του App Store για τις δικές τις εφαρμογές;

    iOS-7-App-Store-teaser-002

    Μια περίεργη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα από το TechCrunch και έχει να κάνει με το αν ή όχι η Apple προσαρμόζει την λίστα των top εφαρμογών στο App Store έτσι ώστε να κάνει καλύτερη διαφήμιση τις δικές της εφαρμογές.

    Το site παρατήρησε πως πολλές Apple εφαρμογές όπως για παράδειγμα τα Pages, Keynote και Numbers εμφανίζονται στις top εφαρμογές σε κάποιες iOS 9.1 συσκευές υψηλότερα από ότι είναι το συνηθισμένο.

    Οι ίδιες μάλιστα εφαρμογές έχουν διαφορετική θέση στο iTunes ή ακόμη και σε άλλες iOS συσκευές. Τι συμβαίνει λοιπόν;

    ¨Οταν δει κάποιος τις εφαρμογές αυτές στο iPhone αυτές εμφανίζονται στο Top 20 των δωρεάν εφαρμογών αλλά όταν κάποιος δει την αντίστοιχη λίστα στην desktop έκδοση είτε δεν εμφανίζονται στο Top 20 ή είναι σε διαφορετικές θέσεις” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Sarah Perez του TechCrunch.

    Πέρα από τα Pages, Keynote και Numbers, άλλες εφαρμογές όπως για παράδειγμα το iMovie φαίνεται να έχουν μια τέτοια εύνοια και περίεργη συμπεριφορά.

    Δείτε και τις παρακάτω φωτογραφίες:

    App-Store-Top-Free-charts-iPhone-5s-TechCrunch-screenshot-001

    iPhone 5s with iOS 9.1

    App-Store-Top-Free-charts-iPhone-5s-TechCrunch-screenshot-002
    iPhone 6s with iOS 9.1

    Θα μπορούσε λοιπόν το παραπάνω να είναι ένα bug του αλγορίθμου του App Store ή κάποιο έξυπνο κόλπο marketing της Apple;

    Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ακόμη μιας και κατά το παρελθόν η Apple έχει κάποιες θολές πολιτικές ως προς τις δικές της εφαρμογές.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles