19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Πηγαίνετε σε ένα iPhone αν θέλετε την καλύτερη καθημερινή κάμερα

    iphone_6_plus_camera_pano_hero_1

    Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να πάτε σε μια iPhone συσκευή από αυτή που διανύουμε. Είτε θέλετε κάτι νέο είτε είστε ακόμη και Android χρήστες τα νέα iPhone 6 και 6 Plus είναι πιο ανταγωνιστικά από ποτέ. Ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί πως με μια τέτοια συσκευή κάποιος έχει πάντα μαζί του μια υπέροχη κάμερα.

    Ο μύθος των megapixel

    H οπίσθια κάμερα των νέων iPhone 6, η λεγόμενη iSight, έχει 8 megapixels. Κάποιοι εύλογα μπορεί να πείτε πως περισσότερα megapixel σημαίνει καλύτερες φωτογραφίες αλλά αυτό δεν είναι τόσο αλήθεια. Τα megapixels σε μια κάμερα έχουν μια ποσοτική σχέση και όχι ποιοτική. Οι κατασκευαστές για να ανεβάσουν τα megapixel σε μια smartphone κάμερα κατασκευάζουν έτσι τον αισθητήρα ώστε να έχει μικρότερα pixels και έτσι δέχεται λιγότερο φως. Αυτή η ενέργεια έχει σαν αποτέλεσμα τις μεγαλύτερες φωτογραφίες σε μέγεθος αλλά με χαμηλότερη ποιότητα.

    Για αυτό τον λόγο η Apple πήρε την απόφαση να μην πάει για περισσότερα pixels αλλά για μεγαλύτερα 1.5 microns στα f/2.2. Γιατί μεγαλύτερα pixel σημαίνει περισσότερο φως το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες.

    Αν θέλετε να κάνετε λήψεις φωτογραφιών για αφίσες ή σας αρέσει μετά να κάνετε σμίκρυνση και παραμετροποίηση αυτών τότε τα πολλά megapixels είναι μια χαρά για τις ανάγκες σας. Αν όμως τώρα θέλετε πραγματικά υψηλής ποιότητας φωτογραφίες τότε αυτό που πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι το πόσο μεγάλα είναι τα pixels και όχι το πόσο πολλά.

    Η καθημερινή σας κάμερα 

    Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της κάμερας των iPhone 6 είναι πως μπορείτε να τα έχετε πάντα μαζί σας και έτσι να απαθανατίσετε το οτιδήποτε οποιαδήποτε ώρα και στιγμή και μάλιστα με ένα αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιήσει άμεσα. Δεν υπάρχει κάποιο πολύπλοκο λογισμικό ή ρυθμίσεις για να σας απασχολήσει. Απλά κάνετε λήψη αυτό που σας ενδιαφέρει και έχετε μια πάρα πολύ καλή φωτογραφία. Τόσο απλά.

    Για αυτό και η Apple από τον  Image Signal Processor (ISP) στην ίδια την εφαρμογή της κάμερας έχει φέρει μια αρμονία και ευχρηστία που παράλληλα όμως προσφέρει ποιοτικές φωτογραφίες ακόμη και για τον πιο αρχάριο χρήστη.

    Αυτοματοποίηση

    Ο νέος αισθητήρας των νέων iPhone 6 υποστηρίζει τεχνολογία Focus Pixels και επιτρέπει ταχύτερη αυτόματη εστίαση. Επίσης συναντούμε χαρακτηριστικά όπως:

    • Διάφραγμα ƒ/2,2
    • Οπτική σταθεροποίηση εικόνας (μόνο στο iPhone 6 Plus)
    • True Tone flash
    • Φακός πέντε στοιχείων
    • Υβριδικό φίλτρο υπέρυθρης ακτινοβολίας
    • Αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού
    • Κάλυμμα φακού από κρύσταλλο ζαφειριού
    • Αυτόματη σταθεροποίηση εικόνας
    • Αυτόματο HDR για φωτογραφίες
    • Βελτιωμένη ανίχνευση προσώπου
    • Έλεγχος έκθεσης
    • Panorama (έως 43 megapixel)
    • Burst mode
    • Επιλογή σημείου εστίασης

    Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως από την στιγμή που θα πατήσετε για την λήψη μια φωτογραφίας, μια φανταστική και αρμονική σειρά τεχνολογιών δουλεύουν για εσάς έτσι ώστε οι φωτογραφίες που θα λάβετε να είναι οι καλύτερες δυνατές.

    Γιατί είναι σημαντική η κάμερα σε ένα smartphone

    Η ιδέα του “η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις μαζί σου την δεδομένη χρονική στιγμή” έχει δώσει πολλές ευθύνες και βάρος στους κατασκευαστές των smartphones. Τους εμπιστευόμαστε για να απαθανατίσουμε πολύ σημαντικές στιγμές της ζωής μας πολλές φορές χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει.

    Έτσι λοιπόν οι χρήστες περιμένουν πολλά από της κάμερες στα smartphones τους και ως τώρα η Apple έχει καταφέρει να είναι στην κορυφή.

    Τελειώνοντας θα αναφέρουμε την άποψη του Vlad Savov του Verge που γράφει για το πως το Android smartphone τους υπολείπεται σε κάμερα από τα νέα iPhones.

    “Σε όλα τα χρόνια της ύπαρξης του Android και παρά τις πολλές επενδύσεις σε χρόνο και χρήμα, δεν έχουμε ακόμη μια Android συσκευή που να θεωρείτε κορυφή στον τομέα της κάμερας. Κάποιες Android συσκευές είναι καλύτερες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού από ότι το iPhone, κάποιες άλλες δίνουν μεγαλύτερες αναλύσεις ενώ άλλες υποστηρίζουν πως έχουν γρήγορα σημεία εστίασης. Καμιά όμως Android συσκευή αυτή την στιγμή στην αγορά δεν έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε μια κάμερα έτσι ώστε να μπορεί να συναγωνιστεί στο σύνολο την κάμερα του iPhone. Έτσι η Samsung και η LG σας δίνουν μια καλή εμπειρία αλλά έχουν θέματα λογισμικού και ταχύτητας στις κάμερες τους. Η κάμερα στις Motorola συσκευές κάνει γρήγορες λήψεις αλλά η ποιότητα των φωτογραφιών είναι μέτρια. Τέλος η Sony έχει έναν καταπληκτικό αισθητήρα αλλά μια άθλια πραγματικά αυτόματη εστίαση.”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles