Η συνδρομητική υπηρεσία της Apple, Apple Music, πέτυχε ακόμη ένα ρεκόρ. Στην Γαλλία όπου βρέθηκε ο Eddy Cue της Apple ανέφερε στο Numerama (via Music Business Worldwide) πως η Apple Music υπηρεσία έχει πάνω από 60 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές παγκοσμίως.

Η Apple επίσημα είναι αναφέρει πίσω τον Ιανουάριο πως η υπηρεσία είχε φτάσει τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές. Ο Cue επίσης τόνισε πως η Apple συνεχίζει να βελτιώνει και να τελειοποιεί της Apple Music υπηρεσία για τους χρήστες αυτής σε όλες τις πλατφόρμες της.

Τα 60 εκατομμύρια συνδρομητών της Apple Music υπηρεσίας είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της Spotify που νωρίτερα φέτος ανέφερε πως ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική πάρα αυτά η Apple Music φαίνεται πως κατάφερε να ξεπεράσει την βάση των αντίστοιχων χρηστών της Spotify.

Σε ότι αφορά την δημοφιλία της Apple Music υπηρεσίας στους Android χρήστες ο Cue δεν θέλησε να δώσει κάποιο νούμερο και τόνισε εκ νέου πως η streaming υπηρεσία αυτή στο οικοσύστημα της Apple έρχεται πρώτη και με διαφορά.

“Γνωρίζω τον αριθμό αλλά δεν θέλω να σας τον πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως στο οικοσύστημα της Apple η Apple Music υπηρεσία είναι η νούμερο 1 συνδρομητική υπηρεσία”

Ο Cue επίσης αναφέρθηκε και στο iTunes και στην αποδόμηση του με το macOS Catalina:

“Έχω δουλέψει τόσο πολύ στο iTunes και στην Apple Music υπηρεσία που δεν είμαι αντικειμενικός σχολιαστής αυτών. Φυσικά είμαι υπέρμαχος του iTunes αλλά νομίζω πως η Apple Music υπηρεσία είναι καλύτερη από κάθε άποψη. Έχουμε πλέον κάτι καλύτερο πλέον και έτσι δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε πίσω”