Ο Craig Federighi μιλάει για το μέλλον της γλώσσας προγραμματισμού Swift

0
152

meet-craig-federighi-the-apple-executive-who-dominated-apples-big-presentation-today

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας η Apple κράτησε την υπόσχεση της και έκανε την νέα γλώσσα προγραμματισμού της Swift open source δίνοντας την στο κοινό. Για να εξηγήσει ακόμη καλύτερα την κίνηση αυτή ο Craig Federighi έδωσε μια σειρά από συνεντεύξεις αναφέροντας και τα μελλοντικά πλάνα της Apple με βάση αυτή την νέα προσπάθεια.

Σε μια συνέντευξη με το The Next Web ο Federighi τόνισε πως η Apple πιστεύει πως η Swift είναι η επόμενη μεγάλη γλώσσα προγραμματισμού και αυτή που οι προγραμματιστές θα χρησιμοποιούν τις επόμενες δεκαετίες.

“Πιστεύουμε πως η Swift είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στις γλώσσες προγραμματισμού. Αυτή που οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν όταν προγραμματίζουν τις επόμενες δεκαετίες. Νομίζουμε πως είναι ένας μοναδικός συνδυασμός συστημάτων και εφαρμογών μέσω της γλώσσας αυτής που δίνει ταχύτητα και ασφάλεια αλλά που είναι και παράλληλα πολύ εύκολο κάποιος να ξεκινήσει να προγραμματίζει με αυτή” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την Objective C ο Federighi ανέφερε πως η Apple θα συνεχίσει να την υποστηρίζει τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για την κοινότητα των προγραμματιστών.

“Δεν νομίζω πως κάποιος θα πρέπει να φοβάται για το μέλλον της Objective C. Σε νέους προγραμματιστές όμως θα πρότεινα να ξεκινήσουν από την Swift” ανέφερε τονίζοντας παράλληλα ότι η Swift ως open source πλέον θα ενισχύσει τον διάλογο της Apple με τους προγραμματιστές με απώτερο σκοπό νέα χαρακτηριστικά δυνατότητες στις επόμενες εκδόσεις της.

Σχολιασμός στο φόρουμ