18.1 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο πρώην υπεύθυνος του iAd αναφέρει μια μοναδική ιστορία όπου και έκλεψε κατά λάθος το laptop του Steve Jobs

    O Andy Miller ξεκίνησε την εταιρεία Quattro Wireless πίσω το 2006. Η εταιρεία αυτή εξαγοράστηκε από την Apple το 2009 και ο Miller βρέθηκε στο τιμόνι της ομάδας mobile διαφήμισης της Apple που δημιούργησε την iAd πλατφόρμα. Η πλατφόρμα αυτή λανσαρίστηκε με εντυπωσιακό τρόπο το 2010 αλλά τελικά το ενδιαφέρον των διαφημιζόμενων εταιρειών δεν ήταν το αναμενόμενο με αποτέλεσμα η Apple να ακυρώσει αυτό το εγχείρημα και να μην ασχοληθεί εκ νέου με κάτι τέτοιο μέχρι και σήμερα.

    Πάρα αυτά σε μια νέα του συνέτευξη το Miller αναφέρει μια μοναδική ιστορία για το πόσο στρες είχε κάποιος που δούλευε για τον Steve Jobs και πως εξαιτίας αυτού κατά λάθος έκλεψε το laptop του ηγέτη της Apple.

    O Jobs είχε καλέσει τον Miller από το πουθενά το 2009 με τον ίδιο να πιστεύει αρχικά πως το τηλεφώνημα ήταν μια φάρσα. Όταν τα κεντρικά της Apple τον κάλεσαν εκ νέου τελικά δέχτηκε την κλήση από τον Jobs ο οποίος του είπε στο τηλέφωνο πως ήθελε να εξαγοράσει την εταιρεία του και πως θα έπρεπε σύντομα να κανονίσουν μια συνάντηση.

    Ο Miller είχε αρχικά συμφωνήσει για μια εξαγορά γύρω στα $325 εκατομμύρια αλλά ο Jobs άλλαξε αυτή την συμφωνία και τελικά η εξαγορά έγινε στα $275 εκατομμύρια με τον Jobs να απειλεί μάλιστα να αφαιρέσει το Quattro Wireless SDK από το iPhone αν ο Miller δεν μείωνε την αρχική τιμή.

    Όταν ο Miller εντάχθηκε στο δυναμικό της Apple η ομάδα του έπρεπε να φέρει κάποια παραδείγματα που θα έδειχναν την δυναμική της iAd πλατφόρμας. O Miller και η ομάδα του δημιούργησαν μια σειρά από διαφημιστικά με εταιρείες όπως η Sears και McDonald και τα παρουσίασαν στα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple.

    “Μετά από 10 λεπτά όλοι γελούσαν εκτός από τον Steve. Σκέφτηκα μέσα μου πως τα έχω σκατώσει τελείως” αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Jobs δήλωσε απέχθεια για την επιλογή των εταιριών που δεν είχαν καμία σχέση με την αισθητική της Apple. Ο Jobs του είπε να “χαθεί από μπροστά του” και πως θα συζητούσε μόνος τους για την έλευση νέων διαφημίσεων. O Miller τρομαγμένος ξεκίνησε να μαζεύει τα πράγματα του χωρίς να αντιληφθεί ότι κατά λάθος έβαλε στην τσάντα του το laptop και το ποντίκι του Steve Jobs.

    Όταν έφατσε στο τμήμα του η ομάδα του είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε νέα διαφημιστικά με brands που ήξεραν πως θα άρεσαν στον Steve Jobs όπως η Disney, Dyson και Target. Ο Miller έκλεισε το τηλέφωνο του για να αφοσιωθεί στην δουλειά του. Μισή ώρα μετά δύο άτομα ασφαλείας μπήκαν στον χώρο και ένα από αυτά του έδωσε ένα τηλέφωνο. Στην άλλη γραμμή ήταν ο Steve Jobs που τον ρώτησε “γιατί έκλεψες το laptop μου;”

    O Miller έντρομος εξήγησε το λάθος του και κατάφερε να πείσει τον Jobs πως δεν έκανε κάποιο αντίγραφο των μυστικών που είχε ο Jobs στον προσωπικό του υπολογιστή. Ο ίδιος βέβαια πίστευε πως ο Jobs θα τον απέλυε…. Έδωσε στα άτομα της ασφαλείας το laptop και το mouse pad αλλά ξέχασε να επιστρέψει το ποντίκι. Ακόμη και σήμερα ο Miller αναφέρει πως έχει κρατήσει αυτό το ποντίκι του Steve Jobs στο σπίτι του.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles