Ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας κατηγορεί την Apple για την άσχημη οικονομία της χώρας

0
134

5436149520_83fc571070_o-640x404

Οι άνθρωποι κατηγορούν την Apple για τα πιο τρελά πράγματα – από την κατασκευή μεταλλικών συσκευών που λυγίζουν αν ασκηθεί πίεση πάνω τους στο ότι η εταιρεία δίνει δωρεάν μουσικά άλμπουμ και σήμερα στην λίστα προστέθηκε και το γεγονός της καταστροφής οικονομιών.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν της Φιλανδίας Alexander Stubb κατηγορεί την Apple πως κατέρριψε τα δυο προϊόντα που η χώρα εξήγαγε σε μεγάλο βαθμό. Την Nokia και το χαρτί.

“Το iPhone σκότωσε την Nokia και το iPad την βιομηχανία χαρτιού μας, αλλά θα επανακάμψουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNBC.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορεί την Apple για την άσχημη οικονομία της χώρας μιας και παλαιότερα έχει αναφέρει.

“Είχαμε δύο πυλώνες πάνω στους οποίους στηριζόμασταν. Ο ένας ήταν η IT βιομηχανία μας και ο άλλος η βιομηχανία χαρτιού. Ο Steve Jobs μας πήρε τις δουλειές”

Όπως αναφέρει όμως το TechCrunch ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας αμέλησε να αναφέρει πως η Apple εδώ και χρόνια πληρώνει την Nokia για συμβόλαια πνευματικής ιδιοκτησίας. Αν και δεν είναι γνωστό το πόσο ο πρώην CEO της Nokia είχε αναφέρει πως περισσότερα από $650 εκατομμύρια μπαίνουν στα ταμία της Nokia ετησίως από συμφωνίες συμβολαίων πνευματικής ιδιοκτησίας με την Apple και άλλες εταιρείες

Σχολιασμός στο φόρουμ