13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι υπάλληλοι της ΙΒΜ καλούν την τεχνική υποστήριξη λιγότερο με τα Mac

    New-Generation-of-Macs-in-2015

    Από τότε που η ΙΒΜ ξεκίνησε να δίνει την επιλογή στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν Macs αντί για PCs, φαίνεται ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ό φόρτος εργασίας του εσωτερικού help desk της λόγω της χαρακτηριστικής απλότητας της Apple. Μιλώντας στο JAMF Nation User Conference, ο VP of Workplace-as-a-Service της ΙΒΜ, Fletacher Previn, δήλωσε ότι όχι μόνο η ΙΒΜ αγοράζει σωρηδόν Macs αλλά και η ανάγκη για επικοινωνία με το help desk των υπαλλήλων της είναι κατά πολύ μειωμένη :

    “Αν αφαιρέσει κανείς τις φανφάρες, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Η ΙΒΜ δίνει 1900 Macs την εβδομάδα στους υπαλλήλους της και μέχρι σήμερα έχει μια εγκατεστημένη βάση που αριθμεί 130,000 Macs και iOS συσκευές. Όλος αυτός ο όγκος συσκευών εξυπηρετείται από 24 άτομα το help desk το οποίο σημαίνει ότι κάθε υπάλληλος του help desk εξυπηρετεί 5375 συναδέλφους του. Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερα θετική έκπληξη, είναι το γεγονός ότι μόλις 5% των χρηστών Mac καλεί το help desk σε αντίθεση με το 40% αυτών που χρησιμοποιούν PC. “

    Συνεχίζοντας ο Previn δήλωσε ότι αν και το αρχικό κόστος κτήσης ενός PC είναι χαμηλότερο, τα Mac διατηρούν την αξία τους για περισσότερο καιρό και ” με κάθε Mac που αγοράζουμε γλιτώνουμε λεφτά στην ΙΒΜ”.

    Η συνεργασία των δύο εταιρειών στον επιχειρηματικό κόσμο είναι γνωστή εδώ και 2 χρόνια με την Apple να παρέχει το HW και την ΙΒΜ να αναπτύσσει αποκλειστικές εφαρμογές για το iOS. H συνεργασία αυτή έχει περάσει σε άλλο επίπεδο με την ΙΒΜ να δεσμεύεται για την αγορά 50.000 Macs μέχρι το τέλος του έτους.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles