Οι ρυθμοί αναβαθμίσεων σε iOS 8 πολύ αργοί τις πρώτες ώρες ακόμη και από το iOS 6

0
219

adoption8v7-6-640x429

Το iOS 8 είναι πλέον διαθέσιμο στο ευρύ κοινό με την Apple να το αποκαλεί την μεγαλύτερη κυκλοφορία και αναβάθμιση που έγινε ποτέ στο iOS. Τα πρώτα δείγματα όμως των συσκευών που αναβαθμίστηκαν με το εν λόγω λογισμικό δείχνουν πως οι καταναλωτές δεν αισθάνονται το ίδιο hype.

Οι χρήστες αναβαθμίζουν σε iOS 8 με πολύ αργότερους ρυθμούς σε σύγκριση με το iOS 7 σύμφωνα με την Tapjoy’s data που συλλέγει πληροφορίες από ένα δίκτυο εφαρμογών που συμπεριλαμβάνει 200 εκατομμύρια χρήστες. Έτσι λοιπόν όχι μόνο το iOS 8 έρχεται πίσω από το iOS 7 αλλά οι ρυθμοί του είναι πιο αργοί ακόμη και από αυτούς του iOS 6.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως οι αριθμοί αυτοί θα αλλάξουν σημαντικά αύριο με το που θα βγουν στην κυκλοφορία τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus πάρα αυτά δεν αλλάζει το γεγονός πως μόλις 6% των χρηστών αναβαθμίσαν την συσκευή τους με το νέο λογισμικό της Apple τις πρώτες 18 ώρες κυκλοφορίας του. Πέρυσι το iOS 7 για το αντίστοιχο διάστημα είχε φτάσει το 12% των χρηστών.

adoption-by-country-8-640x370

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός πως τα iPod Touch οδηγούν τις αναβαθμίσεις σε iOS 8 και έπειτα έχουμε τα iPhone ενώ μόλις το 4% των χρηστών έσπευσε να αναβαθμίσει το λογισμικό στα iPads.

Αν σας ενδιαφέρουν τα στατιστικά μπορείτε να δείτε τους ρυθμούς αυτούς σε πραγματικό χρόνο στο Fiksu’s livetracker.

Σχολιασμός στο φόρουμ