11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι ευρωπαϊκές εταιρείες Τηλεπικοινωνιών στη μάχη κατά του κορωνοϊού

    Ισχυρή στήριξη στη μάχη που δίνεται πανευρωπαϊκά – αλλά και παγκόσμια – για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, παρέχουν οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με δημοσίευμα του SEPE. Οι εταιρείες του κλάδου κάνουν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του ανοικτού Διαδικτύου και στην παρακολούθηση και αποτροπή τυχόν συμφόρησης. Την ίδια στιγμή, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, αναζητούν τρόπους συλλογής ανωνυμοποιημένων μεταδεδομένων κινητής τηλεφωνίας για την ανάλυση των μοντέλων διάδοσης του κορωνοϊού.

    Η Επιτροπή συζητάει με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών τρόπους συνεργασίας για την καταπολέμηση τουΕπί ευρωπαϊκού εδάφους, η κινητικότητα στον κλάδο είναι μεγάλη. Στο πλαίσιο της αντίδρασης της Επιτροπής στην επιδημία του κορωνοϊού, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης με διευθύνοντες συμβούλους ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και με την GSMA (την ένωση φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας). Ο Επίτροπος τόνισε την ανάγκη προστασίας των πλέον ευάλωτων καταναλωτών, όπως των πολύ μικρών, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι τηλεπικοινωνίες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο Επίτροπος Μπρετόν δήλωσε τα εξής: “Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών διαδραματίζουν καίριο ρόλο για τη στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων εν μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου κατάστασης. Όλες οι εταιρείες είναι προσηλωμένες στη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του ανοικτού διαδικτύου και στην παρακολούθηση και αποτροπή τυχόν συμφόρησης. Το γεγονός αυτό αποτελεί καλή είδηση για όλους τους Ευρωπαίους”. 

    Bigdata analytics
    Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη συλλογής ανωνυμοποιημένων μεταδεδομένων κινητής τηλεφωνίας για την ανάπτυξη μοντέλων διάδοσης και την πρόβλεψη της εξάπλωσης του ιού. Κοινή δέσμευση είναι ότι αυτή η διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων θα συνάδει πλήρως με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, καθώς και με τη νομοθεσία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

    Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών Τηλεπικοινωνιών εξέφρασαν, από την πλευρά τους, την ικανοποίησή τους για τη θετική αντίδραση των παρόχων περιεχομένου στην έκκληση της Επιτροπής για μείωση του φορτίου που δέχεται το δίκτυο και ανέφεραν ότι, ήδη, διαπιστώνουν μεγάλες βελτιώσεις. Κατά την τηλεδιάσκεψη και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της προστασίας των δικτύων από κυβερνοεπιθέσεις.

    Διαδικτυακές απάτες
    Στο μεταξύ, χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε κείμενο συστάσεων προς τους χρήστες, προκειμένου να προστατευτούν από τις διαδικτυακές απάτες. Ήδη στην Ε.Ε. καταγράφεται αύξηση των κυβερνοεγκλημάτων. “Είναι απίστευτο το πόσα ψεύτικα φάρμακα, απολυμαντικά σπρέι και δήθεν θαυματουργές θεραπείες πωλούνται στο διαδίκτυο. Συνεργαζόμαστε με τις εθνικές κυβερνήσεις και τους οργανισμούς της Ε.Ε. για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των πολιτών”, αναφέρει σε σχετικό μήνυμά της η επικεφαλής της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο οργανισμός αστυνομικής συνεργασίας, η Ευρωπόλ, τις τελευταίες εβδομάδες συμμετείχε σε παγκόσμια επιχείρηση κατά της εμπορίας πλαστών φαρμάκων. Κατασχέθηκαν πάνω από 4,4 εκατ. τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Εξαρθρώθηκαν 37 εγκληματικές οργανώσεις και έγιναν 121 συλλήψεις. Αφαιρέθηκαν από το Διαδίκτυο 2.500 σύνδεσμοι σε ιστοτόπους, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακά καταστήματα και διαφημίσεις.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles