18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ναι, οι developers χρειάζονται websites για να πουλήσουν τις εφαρμογές τους

    recovery-site-apple-developers-continues-raqwe.com-01

    Υπάρχουν μερικοί developers – προγραμματιστές στο App Store που ποτέ δεν σκέφτηκαν τον σχεδιασμό των εφαρμογών τους όταν ξεκίνησαν να τις δημιουργούν και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που ακόμη δεν θεωρούν πως η εφαρμογή ή το παιχνίδι τους έχει να κάνει κάτι με marketing. Απλά δημιουργούν και από εκεί και πέρα η Apple μέσω του App Store αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα.

    Η αλήθεια είναι όμως πως για να κάνεις μια επιτυχημένη δουλειά χρειάζεσαι, μια πολύ καλή ιδέα, καλογραμμένο κώδικα, όμορφο σχεδιασμό και πάρα πολύ καλό και συνεχές marketing για να μπορέσει η εφαρμογή σου να έχει κάποιο μέλλον στο App Store.

    O προγραμματιστής Joe Cieplinski εξηγεί τους λόγους πάρα πολύ καλά:

    “To πρόβλημα με την αναζήτηση εφαρμογών στο App Store είναι το εξής: Απλά είναι άθλιο. Έχει σχεδιαστεί για να προωθεί ότι η Apple θέλει και όχι ότι οι προγραμματιστές θέλουν να πουλήσουν. Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητες προβολής της δουλειάς μας αλλά μόλις γίνει και αυτό οι περισσότεροι απλά περιμένουν τους ανθρώπους να μας ανακαλύψουν. Έχουμε ελάχιστα δεδομένα για τις πηγές προσέλευσης των αγοραστών καθώς και του ποσοστού αυτών που βρίσκουν την εφαρμογή μας και τελικά την αγοράζουν. Επίσης δεν γνωρίζουμε πότε και αν η Apple έχει κάνει κάποιες αλλαγές στους αλγόριθμους αναζήτησης και έτσι δεν έχουμε εικόνα μιας σωστής παρουσίασης της δουλειάς μας. Ακόμη και αν το κοινό μας βρει έχουμε περιορισμούς από την Apple για το περιεχόμενο που επιτρέπετε να δείξουμε, η παρουσίαση της δουλειάς μας είναι πάντα θέμα επιβεβαίωσης από την Apple.

    Πως λοιπόν ο κόσμος μπορεί να βρει τις εφαρμογές μας; Υπάρχει λοιπόν το Web και εκεί μπορούμε να δημιουργήσουμε με μεγαλύτερη ελευθερία την παρουσίαση της εφαρμογή μας. Μπορούμε να στείλουμε ακόμη και εμείς οι ίδιοι ανθρώπους σε ένα web site για να δουν περισσότερα με περισσότερους από έναν τρόπους. Το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε εμείς τον έλεγχο του τι θα δείξουμε στον κόσμο και τι περιεχόμενο θα γίνει γνωστό. Επίσης έχουμε καλύτερη εικόνα για τις επισκέψεις, τα σχόλια αλλά και το αν τελικά αγόρασαν κάποιοι την εφαρμογή μας. Δημιουργούμε έτσι μια καλύτερη και πιο φιλική εικόνα προς τον αγοραστή.”

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles