17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Μια ματιά στο εντυπωσιακό παρασκήνιο της αξιολόγησης που κάνει η Apple για τις εφαρμογές στο App Store

    Το Executive Review Board είναι μια ομάδα της Apple που αναφέρει απευθείας στον Phil Schiller, Senior Vice President of Worldwide Marketing της εταιρείας, και σκοπός της είναι να δίνει το πράσινο φως ή όχι σε εφαρμογές του App Store που κρίνονται προβληματικές ή που χρειάζονται περαιτέρω εξέταση πριν γίνουν διαθέσιμες στο App Store.

    To μεγαλύτερο μέρος των εφαρμογών εγκρίνονται από εργαζομένους της Apple που δουλεύουν στο Worldwide Developer Relations τμήμα της εταιρείας το οποίο συχνά ονομάζεται App Review.

    CNBC παρουσιάζει εκτενώς αυτές τις διαδικασίες:

    “Το τμήμα έχει περισσότερους από 300 reviewers και είναι δομημένο με μια σειρά γραφείων στον Synnyvale της California – Δεν βρίσκονται αυτά τα γραφεία ούτε στο νέο Apple Park ούτε στα παλαιότερα κεντρικά κτίρια της Apple στο Infinite Loop. Οι περισσότεροι reviewers γνωρίζουν άριστα πολλές γλώσσες εκτός Αγγλικών ενώ κάποια τμήματα ειδικεύονται σε συγκεκριμένες γλώσσες. Η Apple αναφέρει πως οι reviewers της στο σύνολο τους μιλάνε 81 διαφορετικές γλώσσες.”

    Η δουλειά αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς οι reviewers κάποιες φορές λαμβάνουν μηνύματα πίσω από τους προγραμματιστές των εφαρμογών που μπορεί να είναι ακόμη και απειλητικά. Κάποιες από τις εφαρμογές για τις οποίες η ομάδα αυτή αντιμετωπίζει θέματα που δεν μπορεί να λύσει μεταφέρονται στο Executive Review Board (ERB), μια ομάδα που έχει τον τελικό λόγο για το αν μια τέτοια εφαρμογή θα παραμείνει στο App Store ή θα γίνει απόσυρση της.

    Η ομάδα αυτή, ΕΡΒ, ξεκίνησε τις συναντήσεις της από το 2009 και έπειτα.

    “Πέρυσι η ERB υπό την ηγεσία του Schiller αποφάσισε να αποσύρει την Infowars εφαρμογή από το App Store για παραβιάσει κανόνων περιεχομένου αυτού και μετά την δημοσίευση απειλών που κοινοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής για ένα δημοσιογράφο. Στην App Review ομάδα τώρα οι εργαζόμενοι της Apple χειροκίνητα ελέγχουν κάθε εφαρμογή πριν αυτή γίνει διαθέσιμη για λήψη στο App Store.”

    Όλη αυτή η χειρωνακτική εργασία δεν θα έπρεπε να βασιστεί σε έναν μηχανικό αλγόριθμο;

    “Οποιαδήποτε εφαρμογή ή αναβάθμιση αυτής που τρέχει σε ένα iPhone πρέπει να έχει την έγκριση από έναν άνθρωπο για να γίνει κατόπιν η διανομής της στο App Store. Αν και η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτόματα φίλτρα την τελική λέξη την έχει ένας εργαζόμενος αυτών των τμημάτων και όχι κάποια μηχανή”

    Το άρθρο του CNBC αναφέρει πως ο Phil Schiller έχει λόγο σε πολλές αποφάσεις της ERB ομάδας πάρα το γεγονός ότι σπάνια επισκέπτεται ο ίδιος το γραφείο αυτό. Την γενική εποπτεία των ομάδων reviews την έχει ο Vice President Ron Okamoto και ένας ακόμη director που δεν κατονομάζεται και ο οποίος ήρθε στην Apple από το 2015 και έπειτα.

    Η διαδικασία έχει ως εξής:

    “Οι reviewers λαμβάνουν μια σειρά εφαρμογών από το Web Portal στο Mac το οποίο ονομάζεται App Claim. Έπειτα εξετάζουν την εφαρμογή σε ένα iPad ακόμη και η εφαρμογή είναι για ένα iPhone. Φυσικά υπάρχουν και γραφεία εργασίας για reviews εφαρμογών για το Apple Watch και το Apple TV σε αυτές τις συσκευές. Κάποιοι προγραμματιστές έχουν αναφέρει την έκπληξη τους όταν είδαν iPad screenshots των iPhone εφαρμογών τους στην επικοινωνία που είχαν με το App Review τμήμα της Apple.

    Οι reviewers συγκινούν της εφαρμογές αυτές με τους κανόνες και όρους του App Store ενώ παράλληλα κάνουν έλεγχο για το πόσο ομαλά τρέχει η εφαρμογή και για το αν περιλαμβάνει κάποιο παράνομο περιεχόμενο. Αφού γίνουν αυτές οι ενέργειες οι reviewers αποφασίζουν για να το αν θα δεχτούν ή όχι την εφαρμογή. Οι περισσότεροι δαπανούν μερικά λεπτά σε κάθε εφαρμογή.

    Οι reviewers έχουν ένα εργασιακό υπόδειγμα της εξέτασης μεταξύ 50 και 100 εφαρμογών την ημέρα και ο αριθμός των εφαρμογών που ελέγχει κάθε reviewer ανά ώρα ελέγχεται από ένα λογισμικό που ονομάζεται watchtower. Οι reviewers ελέγχονται επίσης για το αν οι αποφάσεις που παίρνουν αργότερα αλλάξουν και επίσης εξετάζονται και οι ίδιοι με άλλα ποιοτικά κριτήρια.”

    Με χιλιάδες εφαρμογές να παραδίδονται στην Apple καθημερινά για έλεγχο και έγκριση δεν αποτελεί έκπληξη πως η εταιρεία άνοιξε νέα App Review γραφεία στο Cork της Ιρλανδίας και στην στην Shanghai στην Κίνα.

    Όλοι οι reviewers είναι εργαζόμενοι της Apple και δεν είναι εξωτερικοί συνεργάτες.

    “Όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις ομάδες πληρώνονται με την ώρα, και έχουν όλα τα προνόμια των εργαζομένων της Apple όπως η ασφάλεια υγείας και άλλα. Όλοι ξεκινούν κάνοντας review iPhone εφαρμογές. Καθώς κάποιος reviewer αποκτάει περισσότερη εμπειρία τότε εκπαιδεύεται για να ελέγχει εφαρμογές με in-app αγορές, συνδρομές καθώς και για εφαρμογές του Apple Watch και του Apple TV.”

    H Apple μάλλον είναι η μόνη τεχνολογική εταιρεία που τα υψηλόβαθμα στελέχη της βοηθούν πάνω σε αυτό και αυτό σίγουρα έχει την δική του σημασία.

    Αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε όλο το δημοσίευμα του CNBC εδώ.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles