Μείνετε μακρυά από την εφαρμογή InstaAgent!

0
281

To InstaAgent – πλήρης όνομα “Who Viewed Your Profile – InstaAgent” – είναι μια εφαρμογή που υπόσχεται ότι σας δείχνει ποιοι είδαν το προφίλ σας στο Instagram αλλά δυστυχώς δεν κάνει μόνο αυτό! Ένας προγραμματιστής από την Peppersoft, ανακάλυψε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή διαβάζει τα ονόματα και τους κωδικούς των χρηστών Instagram και τα στέλνει σε ένα αμφιλεγόμενο server. Επιπλέον χρησιμοποιεί αυτούς τους κωδικούς για να κάνει login και να ποστάρει φωτογραφίες!!!

passwordzunemediaΑν και στις ΗΠΑ η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι τόσο δημοφιλής, το αντίθετο συμβαίνει σε Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά όπου χιλιάδες χρήστες την έχουν εγκαταστήσει και υπάρχει ο κίνδυνος να υποκλαπούν τα δεδομένα τους. Στο Google Play Store η εφαρμογή είχε μεταξύ 100k και 500k χρήστες και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο AppStore.

Screen Shot 2015-11-11 at 19.59.15

Όσοι είχατε την εφαρμογή θα πρέπει να αλλάξετε και τους κωδικούς για άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση που είχατε τους ίδιους με το Instagram, για προληπτικούς λόγους. Το Instagram επίσης συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείται third-party εφαρμογές που δεν συμβαδίζουν με τις Οδηγίες του. Αν όχι εκατοντάδες, υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που υπόσχονται στους χρήστες Instagram να ανεβάσουν τους followers και άλλες παροχές και θα πρέπει να τις αποφεύγετε.

Από σήμερα το απόγευμα η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει κατέβει τόσο από το Appstore όσο και από το Google Play Store.

Αυτό που έχω να τονίσω εγώ είναι ότι αφενός να μην κατεβάζετε σωρηδόν εφαρμογές στο smartphone σας κι αφετέρου τόσο και η Apple όσο και η Google θα πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους που κάνουν πριν μια εφαρμογή ανέβει στα καταστήματα τους για να αποφεύγονται τέτοια scams……

 

σχολιασμός στο φόρουμ