Θήκες για πλήρη προστασία σε περίπτωση πτώσης από το 1 μέτρο

0
2019

siliconecaselargeiphone

Η Apple πρόσφατα ανανέωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση αδειών (aka MFi) σε κατασκευαστές θηκών προστασίας του iPhone, απαιτώντας όλες οι μελλοντικές θήκες που έχουν σχεδιαστεί για το iPhone, να μπορούν να προστατέψουν την συσκευή μας ακόμα και από πτώση έως 1 μέτρο σε σκληρές ή ανώμαλες επιφάνειες. Σύμφωνα με ανθρώπους και πηγές που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στο 9to5Mac, προκειμένου οι κατασκευαστές να ανταπεξέλθουν στους νέους κανόνες της Apple, θα πρέπει να σιγουρέψουν πως η πτώση της συσκευής από το 1 μέτρο και με οποιοδήποτε προσανατολισμό δεν θα προκαλέσει καμία ζημιά στην συσκευή (εμπρός, πίσω κ.α.).

Θήκες, επίσης, χρειάζονται για να προστατέψουν το γυαλί της οθόνης του iPhone όταν αυτό θα έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε επιφάνεια μετά από οποιαδήποτε πτώση. Προκειμένου να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να σχεδιάσουν θήκες με κενό τουλάχιστον 1mm μεταξύ οθόνης και επιφάνειας κρούσης το οποίο θα προστατεύει την οθόνη από το να έρθει σε άμεση επαφή με την επιφάνεια, ή να κατασκευάσουν θήκες οι οποίες θα καλύπτουν εντελώς το γυαλί της οθόνης παρέχοντας πλήρη προστασία. Εδώ πρέπει να αναφερθεί πως η Apple έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή τέτοιων θηκών προστασίας με πρώτες αυτές για το iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Οι θήκες αυτές -σύμφωνα πάντα με την Apple- παρέχουν πλήρη προστασία από πτώση (χωρίς να διευκρινίζεται το μέγιστο ύψος) καθώς επίσης παρέχουν και προστασία για το γυαλί της οθόνης καθώς η ίδια η Apple έχει φροντίσει το σχεδιασμό της θήκης τέτοιο ώστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια σε περίπτωση πτώσης.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί πως η Apple ανανέωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση αδειών σε κατασκευαστές θηκών προστασίας του iPhone, προκειμένου να κάνει ξεκάθαρο ότι μόνο κάποια συγκεκριμένα υλικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή θηκών, περιορίζοντας αρκετά υλικά τα οποία είναι επιβλαβή τόσο για το περιβάλλον όσο και για την υγεία των ίδιως των χρηστών που έρχονται σε άμεση επαφή. Τέτοια υλικά και ουσίες είναι η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη (η οποία χρησιμοποιείται για τη συγκολλήση υλικών και το βάψιμο τους), φθαλικές ενώσεις, ή φθαλικοί εστέρες (ουσία πλαστικοποίησης που χρησιμοποιείται για να δώσει περισσότερη ευελιξία στην θήκη) και άλλες πολλές βλαβερές ουσίες. Πολλές από αυτές (τις ουσίες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή θηκών προστασίας) έχουν απαγορευτεί τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα MFi της Apple απαιτεί οι κατασκευαστές εξαρτημάτων (ή θηκών στην εκάστοτε περίπτωση), να συμμορφώνονται με ένα σύνολο αυστηρών κατευθυντήριων γραμμών προκειμένουν να λάβουν πιστοποίηση η οποία θα διασφαλίζει πως το κάθε εξάρτημα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις τις οποίες έχει θέσει η Apple. Αυτό ασφαλώς γίνεται προκειμένου να υπάρχει ο θεμιτός ανταγωνισμός στην αγορά οποιονδήποτε εξαρτημάτων, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται με το πρόγραμμα MFi το οποίο έχει θέσει η ίδια η εταιρία προς τρίτους κατασκευαστές εξαρτημάτων (όπως παράδειγμα καασκευή καλωδίων Lightning, ακουστικών κ.α.). Τέλος, να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη σύμβαση λειτουγεί και ως πιστοποιητικό στον ίδιο τον καταναλωτή πως το προϊόν-απομίμιση που θα αγοράσει (και πολλές φορές πιο φθηνά από τα αυθεντικά) είναι συμβατό με την εκάστοτε συσκευή και το εκάστοτε λειτουργικό.

Εμείς, τέλος, να αναφέρουμε πως καλό είναι να ελέγχουμε αν ένα εξάρτημα έχει πιστοποιηθεί από την ίδια την Apple, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά. Αυτό θα μας διασφαλίσει πως το συγκεκριμένο εξάρτημα θα λειτουργεί σωστά με την συσκευή μας χωρίς κανένα πρόβλημα γλιτώνοντάς μας έτσι από την άσκοπη σπατάλη χρημάτων καθώς και από επιτήδειους πωλητές που προσπαθούν να μας πουλήσουν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Σχολιασμός στο φόρουμ