17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Foxconn και αυτή με την σειρά της αναφέρει μεγάλη έλλειψη σε chip φέτος με αναμονές μέχρι και 1 έτος

    Ένας από τους πιο βασικούς προμηθευτές της Apple για το iPhone η Foxconn ανέφερε και αυτή προειδοποιήσεις για ελλείψεις σε chip που θα εμφανιστούν αυτό το τρίμηνο αναφέροντας πως για κάποια οι αναμονές μπορεί να φτάσουν και το 1 έτος.

    Η Apple είχε αναφέρει κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πως αν και η κατάσταση αυτή δεν θα επηρεάσει πολύ την παραγωγή των iPhone πάρα αυτά θα υπάρχουν ελλείψεις εξαιτίας της σε iPads και Macs.

    Παρασκήνιο

    Το κλείσιμο εργοστασίων σε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια της πανδημίας δημιούργησε μια τεράστια αναμονή στην παραγωγή chips.

    H iPhone παραγωγή έμεινε σχετικά ανεπηρέαστη γιατί η Apple έχει τα δικά της A σειρά chip από την TSMC ενώ παράλληλα είναι τόσο σημαντική πελάτης για πολλούς προμηθευτές που έχει την δύναμη να παίρνει σε κάποιες περιπτώσεις και ολόκληρες παραγωγικές γραμμές από αυτούς σε αποκλειστικότητα.

    Πάρα αυτά το πρόβλημα έχει γίνει τόσο μεγάλο που η Apple δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη και θα δεχτεί μεγάλη πίεση στην κατασκευή των iPad και Mac.

    To Bloomberg αναφέρει πως η προειδοποίηση του εξέδωσε η Foxconn δείχνει πως η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι ίσως αρχικά είχε προβλεφθεί ειδικά μιας και η εταιρεία αναφέρει πως η αναμονή για κάποια εξαρτήματα έχει φτάσει μέχρι και τις 52 εβδομάδες.

    Την ίδια στιγμή το τεράστιο κύμα πανδημίας στην Ινδία έχει χτυπήσει και την παραγωγή εκεί με την Foxconn να μειώνει στο μισό την παραγωγή iPhones σε ένα εργοστάσιο στην χώρα όταν πάνω από 100 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.