Η Apple πλέον δέχεται και πληρωμές μέσω PayPal

0
243

 

applepaypal-642x401

Πρόσφατα η Apple έκανε διαθέσιμη την επιλογή πληρωμής μέσω PayPal κατά την διάρκεια αγορών από το Apple Store. Προς το παρόν αυτήν η δυνατότητα παρέχεται μόνο σε δύο χώρες, την Αμερική και στην Μεγάλη Βρετανία. Όπως γνωρίζουμε, η μέθοδος αυτή ήταν μόνο διαθέσιμη για αγορές από το iTunes και το App Store, αλλά πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τρόπος πληρωμής για προϊόντα που αγοράζει κάποιος από το Apple Store.

 

paypaloption

Από σήμερα λοιπόν, μπορούν να γίνουν οι αγορές σας και μέσω PayPal επιλέγωντας την συγκεκριμένη επιλογή κατά την διάρκεια ολοκλήρωσης των αγορών. Παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος πληρωμής δεν είναι ακόμα διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Apple Store που μπορούμε να βρούμε στα iDevices και δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο από την εταιρεία το αν θα γίνει διαθέσιμο στο μέλλον.

Παράλληλα με την ενσωμάτωση αυτής της δυνατότητας για πληρωμές μέσω PayPal, η Apple προωθεί ένα πρόγραμμα στο οποίο οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν σε δόσεις χρησιμοποιώντας το PayPad Credit. Αυτό θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον το ποσό αγοράς είναι μεγαλύτερο από $250 και για το διάστημα έως και 18 μηνών χωρίς κανένα τόκο.

 

applepaypalcredit

 

 

Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να αναφέρουμε πως οι σχέσεις Apple και PayPal είχαν έρθει σε ρήξη στο παρελθόν καθώς η Apple άρχισε να προωθεί τον δικό της τρόπο πληρωμής (το Apple Pay). Επίσης, η ρήξη προήλθε και για το μεγάλο σκάνδαλο που είχε παρουσιαστεί με την δημοσίευση φωτογραφιών και λογαριασμών διάσημων ανθρώπων τα οποία ήταν αποθηκευμένα στο iCloud, πράγμα το οποίο οδήγησε την PayPal να χάσει κάθε εμπιστοσύνη απέναντι στην Apple. Τέλος, η Apple δεν ήρθε σε συνεργασία με την PayPal για την ενσωμάτωση του Apple Pay σε PayPal Payments καθώς η PayPal είχε έρθει ήδη σε συμφωνία με την Samsung όπου και πραγματοποιούνταν κανονικά πληρωμές χρησιμοποιώντας το σένσορα δαχτυλικού αποτυπώματος του Samsung Galaxy S5.

Σχολιασμός στο φόρουμ