Friday, May 29, 2020

Η Apple μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στον χώρο της υγείας με το CareKit

CareKit-1024x497

Με την παρουσίαση των νέων iPhones και iPads σήμερα η Apple ανακοίνωσε και μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία CareKit. Ουσιαστικά η πλατφόρμα αυτή είναι ένα extensio του ResearchKit που ανακοινώθηκε πέρυσι και έδωσε το έναυσμα σε νοσοκομεία και πανεπιστήμια να δημιουργούν μεγάλες ιατρικές μελέτες χρησιμοποιώντας iOS συσκευές.

To CareKit χρησιμοποιεί παρόμοιες αρχές για να βοηθήσει ιδιώτες να καταγράψουν καλύτερα το πλάνο υγείας τους ενώ παράλληλα μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τα συμπτώματα της ασθένειας τους καθώς την πορεία της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Ο σκοπός είναι οι ασθενείς να καταλάβουν ακόμη καλύτερα την υγεία τους καθώς και να τους ενισχυθεί το αίσθημα μιας καλύτερης υγιεινής και καλής σωματικής υγείας.

“We’re thrilled with the profound impact ResearchKit has already had on the pace and scale of conducting medical research, and have realized that many of the same principles could help with individual care,” said Jeff Williams, Apple’s chief operating officer. “We believe that giving individuals the tools to understand what is happening with their health is incredibly powerful, and apps designed using CareKit make this a reality by empowering people to take a more active role in their care.” 

“With ResearchKit, we quickly realized the power of mobile apps for running inexpensive, high-quality clinical studies with unprecedented reach,” said Ray Dorsey, MD, David M. Levy Professor of Neurology at the University of Rochester Medical Center. “We hope that CareKit will help us close the gap between our research findings and how we care for our Parkinson’s patients day-to-day. It’s opening up a whole new opportunity for the democratization of research and medicine.”

To CareKit θα κυκλοφορήσει ως κώδικας ανοιχτού λογισμικού τον Απρίλιο με τους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση και να μπορούν να εκμεταλλευτούν τα Care Card, Symptom and Measurement Tracker; Insight Dashboard; και Connect.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!