Όλα δείχνουν πως ο προμηθευτής chips της Apple TSMC είναι πολύ κοντά στο να μπορέσει να παράγει A series επεξεργαστές με αρχιτεκτονική στα 5nm για τα 2020 iPhones.

Είχαμε ακούσει εδώ και καιρό πως η TSMC ετοιμαζόταν για να πετύχει αυτό τον στόχο και μια νέα αναφορά σήμερα τονίζει πως η εταιρεία κατάφερε αυτό το ορόσημο στην αρχιτεκτονική των mobile επεξεργαστών.

Το Digitimes λοιπόν αναφέρει πως η σχεδιαστική υποδομή έχει ολοκληρωθεί επιτρέποντας σε πελάτες όπως η Apple να ξεκινήσουν να δουλεύουν στα σχέδια των επεξεργαστών τους με αρχιτεκτονική στα 5nm.

Αυτή η αρχιτεκτονική αναμένεται να παραδώσει σημαντικές βελτιώσεις σε ταχύτητα και κατανάλωση ενέργειας στους μελλοντικούς επεξεργαστές.

Η TSMC εδώ και καιρό αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή A series επεξεργαστών της Apple χάρη στις καινοτομίες που φέρνει στην αρχιτεκτονική τους και που έχουν αφήσει την Samsung αρκετά πίσω στον τομέα αυτό.

Η εταιρεία μάλιστα δεν σταματάει στα 5nm μιας και ήδη έχει αναφέρει πως στοχεύει στην παραγωγή επεξεργαστών 3nm το 2022.