18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Apple ερευνάει την ανάφλεξη iPhone 7 που οδήγησε σε πυρκαγιά αυτοκίνητο

    iphone-7-fire

    Ένας δάσκαλος surfing στην Αυστραλία ανέφερε σε τοπικό δίκτυο της χώρας του όχι άφησε το iPhone 7 στο αυτοκίνητο του και αυτό εν συνεχεία πήρε φωτιά καταστρέφοντας το όχημα.

    “O Mat Jones αναφέρει πως άφησε την συσκευή κάτω από τα ρούχα του στο αυτοκίνητο ενώ πήγε να κάνει ένα μάθημα surfing. Όταν επέστρεψε με σοκ είδε το αυτοκίνητο του να έχει γεμίσει καπνό”

    Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί πως το iPhone 7 ήταν η αιτία της φωτιάς ενώ η Apple επίσημα αναφέρει πως γνωρίζει για το περιστατικό και πως κάνει έρευνες πάνω σε αυτό.

    Φυσικά πολλοί είναι εκείνοι που ήδη έχουν βιαστεί να τρομοκρατήσουν τους χρήστες iPhone 7 φέρνοντας ως παράδειγμα τα εκρηκτικά Samsung Galaxy Note 7 κάτι που αυτή την στιγμή είναι τελείως άτοπο αν όχι γελοίο.

    Όπως έχουμε αναφέρει όλα τα τεχνολογικά προϊόντα έχουν ένα ποσοστό σφάλματος και όταν αυτό έχει να κάνει με τις μπαταρίες λιθίου τότε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά – πολύ γρήγορη ανάφλεξη.

    Το γεγονός ότι κάθε χρόνο υπάρχουν κάποια περιστατικά που κάποιο iPhone πιάνει φωτιά δεν αποτελεί έκπληξη. Το ποσοστό αποτυχίας μιας μπαταρίας λιθίου είναι 1 στις 10 εκατομμύρια. Έτσι λοιπόν όταν έχει 1 δις iOS συσκευές στην αγορά τότε περιμένεις πως 100 από αυτές μπορεί να πιάσουν φωτιά.

    Στην αντίπερα όχθη η περίπτωση του Galaxy Note 7 και πριν και επίσημα αποσυρθεί μετρούσε 94 περιστατικά μέσα σε λίγες εβδομάδες και με 4 μόλις εκατομμύρια συσκευές στην αγορά.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles