23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple εισάγει ένα εργαλείο επαναβαθμονόμησης της μπαταρίας του iPhone στην iOS 14.5 beta 6

    Η Apple κυκλοφόρησε μόλις την iOS 14.5 beta 6 στους προγραμματιστές της και αν και αυτή η έκδοση φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά η εταιρεία πρόσθεσε ακόμη ένα σε αυτή την beta. Οι iPhone χρήστες πλέον θα έχουν ένα εργαλείο για να κάνουν επαναβαθμονόμηση την μπαταρία της συσκευής τους σε περιπτώσεις που αυτή δεν συμπεριφέρεται όπως θα ήταν το φυσιολογικό..

    Το 9to5Mac βρήκε αυτό το εργαλείο στον κώδικα της iOS 14.5 με το εργαλείο να εμφανίζεται στους χρήστες που έχουν μειωμένη απόδοση στην μπαταρία της συσκευής τους. Αυτό που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι πως ο κώδικας αυτός αποκαλύπτει και ένα URL για ένα κείμενο υποστήριξης της Apple που είναι ήδη αναρτημένο στο website και που δίνει περισσότερες εξηγήσεις.

    Η Apple αναμένει πως αυτό το νέο εργαλείο θα βοηθήσει τους χρήστες στον υπολογισμό λανθασμένων μετρήσεων της υγείας της μπαταρίας της συσκευής τους. Για κάποιο άγνωστο λόγο το χαρακτηριστικό αυτό είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμή τουλάχιστον μόνο για τα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max.

    iOS 14.5, coming later this spring, includes an update where the battery health reporting system will recalibrate maximum battery capacity and peak performance capability on iPhone 11, iPhone 11 Pro, and iPhone 11 Pro Max to address inaccurate estimates of battery health reporting for some users. Symptoms of this bug include unexpected battery drain behavior or, in a small number of instances, reduced peak performance capability. This inaccurate battery health reporting does not reflect an issue with actual battery health.

    Η εταιρεία αναφέρει πως αυτή η βαθμονόμηση θα γίνει κατά την διάρκεια κανονικών φορτίσεων της συσκευής και είναι μια διαδικασία που για να ολοκληρωθεί μπορεί να χρειαστούν κάποιες εβδομάδες. Μόλις ολοκληρωθεί τα δεδομένα για την υγεία της μπαταρίας της συσκευής αυτόματα θα ανανεωθούν.

    Σε περίπτωση που η βαθμονόμηση αυτή αποτύχει τότε το σύστημα θα κοινοποιήσει μια ειδοποίηση στον κάτοχο του iPhone για να επισκεφτεί ένα εξουσιοδοτημένο service.

    Recalibration of the battery health reporting system was not successful. An Apple Authorized Service Provider can replace the battery free of charge to restore full performance and capacity.

    H Apple αναφέρει πως η iOS 14.5 θα γίνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό αργότερα μέσα στην Άνοιξη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.