16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple αποσύρει ορισμένες εφαρμογές ad-blocking για λόγους ασφαλείας

    14536-10154-13204-7771-13204-7770-contentblockers-l-l-l

    Η Apple χτες αποφάσισε να αποσύρει από το App Store κάποιες εφαρμογές ad-blocking για λόγους ασφαλείας. Να σας υπενθυμίσουμε εδώ ότι με το νέο iOS 9 οι χρήστες μπορούν πλέον να εγκαθιστούν εφαρμογές που είναι λειτουργούν ως extensions του Safari και “κόβουν” τις διαφημίσεις.

    Εφαρμογές που βασίζονται σε εγκαταστάσεις πιστοποιητικών root, όπως πχ το δημοφιλές Been Choice,  προχωρούν σε αποστολή δεδομένων δικτύου του χρήστη σε απομακρυσμένους servers όπου γίνεται το φιλτράρισμα των διαφημίσεων. Αυτό το σύστημα λειτουργίας αν και πιο αποτελεσματικό στην προστασία των εφαρμογών εκτός Safari, ανοίγει τον δρόμο για πιθανές επιθέσεις στα δεδομένα του χρήστη σε αυτούς τους servers.

    ” Η Apple είναι πολύ δεσμευμένη στο να προφυλάσσει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών της. Αφαιρέσαμε κάποιες εφαρμογές που εγκαθιστούσαν root πιστοποιητικά τα οποία επέτρεπαν την καταγραφή της κίνησης δικτύου που με την σειρά του μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την λειτουργία SSL/TLS. Εργαζόμαστε κοντά με τους developers ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν οι εφαρμογές τους στο AppStore και παράλληλα να διασφαλίσουμε ότι η ασφάλεια και η ιδωτικότητα των χρηστών μας δεν θα παραβιαστεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

    H εταιρεία δεν αποκάλυψε ποιες εφαρμογές κατέβηκαν από το App Store.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles