13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι πιο περίεργες ιστορίες της Apple για το 2016

    wierdest-stories-2016-780x307

    Το να καλύπτεις τα νέα της Apple είναι κάτι περισσότερο από στατιστικά και φήμες για επερχόμενα προϊόντα. Υπάρχουν πολλές φορές πολλές περίεργες ιστορίες όπως Κινέζοι εκατομμυριούχοι που αγοράζουν iPhones για το κατοικίδιο τους μέχρι και την πιθανότητα ο Tim Cook να γίνει ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

    Με βάση τα παραπάνω αυτές είναι οι πιο περίεργες ιστορίες της Apple για το 2016.

    Το ακριβό βιβλίο του Jony Ive και το μινιμαλιστικό του δέντρο 

    Σίγουρα τα σχέδια του Ive έχουν μείνει στην ιστορία και ειδικά αυτά που δημιούργησε σε συνεργασία με τον Steve Jobs. Ο όλος χρώμα iMac G3 ή το iPhone 4 για παράδειγμα έχουν μείνει στην ιστορία του βιομηχανικού σχεδίου.

    designed-by-apple-in-california-2-780x507

    To 2016 ήταν η χρονιά ο μεγάλος Βρετανός σχεδιαστής της Apple μας παρουσίασε κάτι διαφορετικό…. Αφήνουμε στην άκρη την έλλειψη της θύρας ακουστικών και ας θυμηθούμε το πρόσφατο “Designed by Apple in California,” βιβλίο που απεικονίζει τα 20 χρόνια των σχεδιών της Apple με 450 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Από το δέσιμο του βιβλίου μέχρι την επιλογή χαρτιού όλο έγιναν με κάθε λεπτομέρεια και μοναδική ποιότητα – βέβαια και με ένα ανάλογο κόστος στα $300 για κάθε ένα από αυτά τα βιβλία.

    screen-shot-2016-11-21-at-11-45-36-780x522

    Επίσης φέτος είδαμε το δέντρο του Ive και πιο συγκεκριμένα το Χριστουγεννιάτικο που δημιούργησε για να κοσμήσει ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αγγλίας – Το αποτέλεσμα ήταν ένα “απλό δέντρο” χωρίς στολίδια!

    Όταν Γάλλος τα “έσπασε” σε Apple Store

    screen-shot-2016-09-30-at-14-10-00-780x621

    Έχετε κάποιο εκνευρισμό με την Apple και τις υπηρεσίες της; Δεν έχετε εξυπηρετηθεί σε κάποιο Apple Store; Σίγουρα δεν νομίζουμε ποτέ να φτάσετε στο σημείο ενός νεαρού Γάλλου πελάτη που εξαγριωμένος εισέβαλε σε ένα Apple Store και ξεκίνησε μεθοδικά να σπάει iPhones και ότι άλλο έβρισκε μπροστά του με μια ατσαλένια μπάλα!!!

    Ο δρόμος που ποτέ δεν ονομάστηκε “Steve Jobs”

    Να και κάτι που τελικά δεν έγινε…. Στο Παρίσι πάρθηκε η απόφαση ένας δρόμος να ονομαστεί “Rue Steve Jobs”. Τελικά μετά από πολλές διαμαρτυρίες από δεξιούς στο πολίτευμα η μετονομασία αυτή δεν έγινε ποτέ μιας και με σφοδρότητα υποστήριζαν πως ο δρόμος έπρεπε να ονομαστεί με βάση κάποια Γαλλίδα επιστήμονα… Τελικά να που πολλές φορές “ο δρόμος έχει την δική του ιστορία”

    Η Apple προσπάθησε να προσλάβει τον Chris Rock

    81330113-comedian-chris-rock-gives-a-press-conference-on-june-2-jpg-crop-promovar-mediumlarge

    Όταν κάποιος σκέφτεται τι ανθρώπους προσεγγίζει η Apple τότε σίγουρα ως εικόνα θα έχετε μηχανικούς, διάνοιες στους υπολογιστές ή στο marketing ακόμη και στην τεχνητή νοημοσύνη. Σίγουρα το μυαλό σας δεν θα πάει σε κάποιον διάσημο κωμικό ηθοποιό. Νωρίτερα φέτος η Apple προσέγγισε τον Chris Rock έτσι ώστε να υπογράψει ένα συμβόλαιο παραγωγής αποκλειστικού περιεχομένου για το Apple Music ή το Apple TV.

    O Rock όμως τελικά επέλεξε να συμφωνήσει με το Netflix για δύο stand-up ειδικά επεισόδια προς $40 εκατομμύρια.

    Ο Tim Cook αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

    Tim-Cook-September-2015-The-Daily-Show-with-Stephen-Colbert-image-002-1024x726

    Η πολιτική στην Αμερική έχει περάσει φέτος από σαράντα κύματα. Τι θα δημιουργούσε μεγάλη εντύπωση στον χώρο αυτό; Αν βλέπαμε τον υποστηρικτή της Hillary Clinton Tim Cook να γίνεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

    Αυτό είναι κάτι που ήταν πολύ πιθανό να γίνει αν κέρδιζε τις εκλογές η Clinton μιας και όπως αποκάλυψαν τα WiKiLeaks ο CEO της Apple ήταν μέσα στην λίστα των εκλεκτών για αυτό τον ρόλο.

    To Apple Pay χρησιμοποιήθηκε για την αγορά μιας Aston Martin DB5 αξίας $1 εκατομμυρίου 

    Η μεγαλύτερη in-app αγορά στην ιστορία έγινε φέτος. Κάποιος χρησιμοποίησε το Apple Pay για να αγοράσει μια Aston Martin DB5 αξίας $1 εκατομμυρίου. Είναι το ίδιο μοντέλο που οδηγούσε ο James Bond στην ταινία Goldfinger.

    Όταν τα iPhone 7 πηγαίνουν σε σκυλιά 

    dog_with_iphone7_001

    Λίγο μετά την έλευση του iPhone 7 στην Κίνα ο γιος ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου αποφάσισε να βελτιώσει την ζωή του σκύλου του αγοράζοντας του ένα smartphone.

    H στιγμή της απόφασης μάλλον τον δυσκόλεψε και έτσι κατέληξε να του αγοράσει 8 διαφορετικά μοντέλα!!

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles