Friday, October 18, 2024

Η παραγωγή του iPhone 14 Pro θέτει σε κίνδυνο ζωές καθώς μολύνθηκαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο

Μια νέα τρομακτική αναφορά από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν στις γραμμές συναρμολόγησης παρά το γεγονός ότι έχουν μολυνθεί και είναι άρρωστοι από τον COVID-19.

Το Rest of World αναφέρει την Τρίτη ότι το εργοστάσιο «καταπολεμά ένα νέο ξέσπασμα Covid-19 αφού η κινεζική κυβέρνηση ήρε απότομα τους μηδενικούς περιορισμούς Covid» και λέει ότι η εταιρεία, υπό την πίεση να καλύψει την παραγωγή του iPhone 14 Pro, έχει πει οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις γραμμές παραγωγής παρά το γεγονός ότι αρρώστησαν.

Η παραγωγή του iPhone 14 Pro θέτει σε κίνδυνο ζωές καθώς μολύνθηκαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι έλαβαν μάσκες N95 για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού, αλλά οι εργαζόμενοι λένε ότι αυτό δεν μειώνει τον κίνδυνο εξάπλωσης σε κοιτώνες, όπου έως και οκτώ εργαζόμενοι κοιμούνται σε κοντινή απόσταση.

Επτά εργαζόμενοι φέρεται να είπαν στο Rest of World ότι «μαζί με πολλούς από τους συγκάτοικούς τους, προσβλήθηκαν από τον ιό αφού μπήκαν στο εργοστάσιο αυτόν τον μήνα», τρεις από τους οποίους κλήθηκαν να παραμείνουν στη δουλειά «παρά τα συμπτώματα».

Ένας υπάλληλος είπε ότι «αρκετοί συνάδελφοι δούλευαν παρά το γεγονός ότι είχαν πυρετό» και ότι πέρασε 11 ώρες βάζοντας βίδες σε iPhone το Σάββατο, παρά τη δυσκολία στην αναπνοή που είχε σε όλη την διάρκεια αυτής της βάρδιας.

Ο ίδιος υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι είπαν στους εργαζόμενους να μην κάνουν τεστ για COVID, ώστε να παραμείνουν στις γραμμές παραγωγής.

Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, οι εργαζόμενοι λένε τώρα ότι συμπτώματα όπως ο βήχας και ο πυρετός, που προηγουμένως θα προκαλούσαν πανικό, είναι πλέον «συνήθη περιστατικά» στις γραμμές παραγωγής. Ένας νεοσύλλεκτος είπε ότι εργαζόταν με πυρετό για δύο ημέρες, ενώ περίμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, και οι αργόσχολοι εργάτες φέρονται να επιπλήττονταν από άρρωστους διευθυντές με τραχιές φωνές που «δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν σταθερά».

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.
Video thumbnail
Quad Lock iPhone 16 Series Cases Review - Ένα μοναδικό οικοσύστημα που διαφέρει
16:31
Video thumbnail
iPhone 16 Pro Unboxing και Πρώτες Εντυπώσεις: Πόσο εύκολα θα κερδίσει τους καταναλωτές φέτος;
29:30
Video thumbnail
🐁 Logitech MX Master 3S για Mac: Το καλύτερο ποντίκι για χρήστες Mac;
24:21
Video thumbnail
🖥️🥸 Minisforum NAB6 Lite: Ένα Mini PC που δεν πρέπει να προσπεράσετε
29:21
Video thumbnail
🤩 Govee TV Backlight 3 Lite: Το δοκιμάσαμε, εντυπωσιατήκαμε και σας έχουμε και εκπτωτική προσφορά!
36:04
Video thumbnail
😮🤩 Withings Body Scan: Δοκιμάσαμε την πιο έξυπνη και premium ζυγαριά της αγοράς!
29:31
Video thumbnail
Withings ScanWatch 2 Review: Η διαφορετικότητα του που μας κέρδισε
37:34
Video thumbnail
💼 GRAMS28 109 Essential Case & 132 Essential Pro Case Review: Μια μοναδική εμπειρία που ξεχωρίζει
26:50
Video thumbnail
👨🏻‍💻 Lofree Flow Keyboard: Ένα μηχανικό πληκτρολόγιο χαμηλού προφίλ που δεν πρέπει να προσπεράσετε
15:52
Video thumbnail
Lululook 360 Rotating Foldable Laptop Stand: Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς;
18:54
Video thumbnail
Mujjo δερμάτινες θήκες για iPhone 15 Pro/Pro Max Review: Γιατί και φέτος είναι στις top επιλογές
15:09
Video thumbnail
📱iPhone 15 Pro Max Review: Ακόμη πιο κοντά στο τέλειο
42:11