21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά την δίκη της Apple με την Epic Games καθώς οι δικές της έρευνες συνεχίζονται

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την δικαστική διαμάχη της Apple με την Epic ενώ παράλληλα οι δικές της έρευνες θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης αυτής.

    Η επίτροπος για ανταγωνισμό της EU Margrethe Vestager ανέφερε πως οι έρευνες της Ένωσης για φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού της Apple συνεχίζονται κανονικά.

    Η EU θα πρέπει να βγάλει μια οριστική απόφαση για τον αν το App Store είναι μη ανταγωνιστικό και παράλληλα αν το Apple Pay έχει καταπατήσει τους κανόνες της Ευρώπης για τον ανταγωνισμό.

    Η Vestager ανέφερε στο Bloomberg.

    “Η έρευνα στο Apple Pay έχει προχωρήσει πάρα πολύ και ανεξάρτητα από ότι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Αμερική και την δικαστική διαμάχη της Apple με την Epic Games. Πάρα αυτά παρακολουθούμε αυτή την δίκη με μεγάλο ενδιαφέρον και στενά. Βέβαια θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις ανεξάρτητα του αποτελέσματος που θα προκύψει από αυτή την δίκη.”

    Αυτή την στιγμή φαίνεται πως δύσκολα η Epic θα κερδίσει την Apple στην Αμερική αλλά παραδοσιακά η Ευρώπη έχει πιο αυστηρούς κανόνες για θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Το Bloomberg αναφέρει πως η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι για αυτό το δημοσίευμα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.