21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η αγορά της LegbaCore (Firmware Security Company) από την Apple

    Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple προχώρησε στην αγορά της εταιρείας LegbaCore, μιας εταιρείας η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια του firmware. H νέα αυτή αγορά της Apple έγινε γνωστή από τον ερευνητή ασφάλειας, Trammel Hudson, ο οποίος το αποκάλυψε στην παρουσίασή του στο 32C3 συνέδριο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο στόχος της LegbaCore, σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Xeno Kovah, είναι ο εξής:

    “to help build systems that are as secure as we know how to make.”

    Το Νοέμβριο που μας πέρασε, ο Kovah καθώς και άλλοι συνεργάτες του στη LegbaCore, ανακοίνωσαν πως έχουν ενσωματωθεί στο εργατικό δυναμικό της Apple, ως υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης. Μόλις 2 ημέρες πριν από αυτή την ανακοίνωση, η LegbaCore ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της πως δεν θα δέχονται πλέον κάποιους νέους πελάτες, αλλά η ιστοσελίδα θα παραμείνει ανοιχτή, προκειμένου να μπορούν οι παλαιότεροι πελάτες να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

    Η LegbaCore είχε συνεργαστεί με τη Hudson στο παρελθόν για το Thunderstrike 2, το πρώτο firmware worm το οποίο μπορούσε να επηρεάσει τους Mac υπολογιστές. Το συγκεκριμένο malware ήταν αδύνατο να αφαιρεθεί, ενώ αντιστεκόταν και στα firmware και στα software updates. Η LegbaCore και η Hudson είχαν ενημερώσει την Apple για το Thunderstrike 2 και τις επιπτώσεις του, ενώ η Apple ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στη διόρθωση του συγκεκριμένου προβλήματος, δίνοντας ένα update τον Ιούνιο 2015.

    Μέσω Twitter, ο Kovah ανέφερε πως η Apple είχε ξεκινήσει συζητήσεις με τη LegbaCore μετά την παρουσίαση που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2015. Στη συνέχεια έγινε ξεκάθαρο στον Kovah και τον Kallenberg πως η Apple εργάζεται πάνω σε κάτι το οποίο μπορούν να λάβουν μέρος και οι ίδιοι. Η αλήθεια είναι πως και οι ίδοι πείστηκαν να αφήσουν τη θέση τους στη LegbaCore και να ξεκινήσουν να εργάζονται για την Apple.

    Screenshot_39

     

    Παρά το γεγονός πως η LegbaCore είναι μια συμβουλευτική εταιρεία για την ασφάλεια του firmware και η οποία δεν κρατάει στα χέρια της κάποια συγκεκριμένη τεχνολογία, το πιο πιθανό είναι πως η Apple προσέλαβε τους Kovah και τον Kallenberg ώστε να χρησιμοποιήσει το ταλέντο τους και τις γνώσεις τους, προκειμένου να βοηθήσουν την Apple να βελτιώσει το firmware και το software σε μελλοντικές αναβαθμίσεις του hardware, καθώς επίσης και οποιουδήποτε άλλου είδους λογισμικού.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles