Μια λίστα με Siri αναβαθμίσεις που αναμένονται πριν το 2021 και που συμπεριλαμβάνουν και στοιχεία για μια νέα συσκευή κοινοποιήθηκαν σήμερα και κάνουν τον γύρω του διαδικτύου. Με την κωδική ονομασία “Yukon” οι αναβαθμίσεις αυτές της Siri θα εισάγουν υποστήριξη στην νέα Find My εφαρμογή, πρόσβαση στο App Store και πολλά ακόμη σύμφωνα με το εσωτερικό κείμενο που διέρρευσε.

Το κείμενο που παρουσίασε πρώτη η The Guardian αναφέρει πως η Siri θα μπορεί να δουλεύει και με άλλες συσκευές με πολλούς τρόπους. Στην πιο απλή εκδοχή θα μπορεί να διαβάζει ειδοποιήσεις αυτόματα στους χρήστες που θα φορούν AirPods ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα της χρήσης του Shazam μέσω της Siri στο Apple Watch.

Ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά θα είναι πως ένας χρήστης θα μπορεί να δίνει εντολή στην Siri σε μια συσκευή για να κάνει ενέργεια σε κάποια άλλη. Επίσης αναφέρεται ακόμη και η δυνατότητα συνομιλίας κάποιου με την Siri για προβλήματα υγείας.

Σίγουρα αυτές οι αλλαγές δείχνουν μελλοντικές και σημαντικές αναβαθμίσεις στο λογισμικό του HomePod που αποτελεί ήδη επιτυχία στην αγορά της Κίνας όπου και παρουσιάστηκε πρόσφατα. Επίσης είναι πιθανό η Apple να παρουσιάσει μια mini και πιο οικονομική έκδοση του HomePod αντίστοιχο με αυτές των Google Home Mini και Amazon Echo.

Τέλος το κείμενο αυτό δείχνει για ακόμη μια φορά πως η Apple δουλεύει σε μια επόμενης γενιάς συσκευής ήχου και μάλιστα εδώ και καιρό χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.