14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Δημοφιλής theming εφαρμογή αποσύρεται από το Play Store μετά από παρέμβαση της Apple

    themer-seven

    To Themer, είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παραμετροποίησης στο Android με δημιουργούς της την ομάδα της MyColorScreen, μια εφαρμογή όμως που πλέον αποτελεί παρελθόν από το Google Play Store. H εφαρμογή επέτρεπε στους χρήστες να διαλέξουν και να εφαρμόσουν στην συσκευή τους μια σειρά από themes για την Home Screen.

    Ένα συγκεκριμένο theme όμως με την ονομασία “Seven” ήταν αρκετό για να εξοργίσει την Apple μιας και είχε πάρα πολλά στοιχεία ενσωματωμένα από το iOS 7. H Αpple λοιπόν έστειλε αίτηση στην Google για το εν λόγω για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων με την δεύτερη να καταργεί την εφαρμογή εν μια νυκτή προς αποφυγή περαιτέρω μηνύσεων.

    Ο Ashvin Dhingra, co-founder και CEO του Themer αναφέρει χαρακτηριστικά:

    “Αφαιρέσαμε άμεσα το συγκεκριμένο theme και θεωρήσαμε πως στην χειρότερη και έπειτα από αυτή μας την ενέργεια η εφαρμογή μας θα εμφανιζόταν εκ νέου στο Play Store μέσα σε λίγες μέρες. Αλλά τώρα μια βδομάδα μετά μάλλον οι μερικές μέρες θα γίνουν εβδομάδες ολόκληρες.”

    Αξίζει να σημειώσουμε πως το Themer δεν ήταν ένα απλό project αλλά μια ολόκληρη εταιρεία που ανέβασε την χρηματοδότηση της στα $500,000 τον χρόνο που μας πέρασε. Επίσης η Apple γνωρίζει πως το εν λόγω theme έχει αφαιρεθεί και δεν έχει πλέον κάτι μεμπτό να πει ή να βρει για την εν λόγω εφαρμογή αλλά πάρα αυτά η Google αρνείται να την επανεμφανίσει.

    “Μιλήσαμε με νομικό εκπρόσωπο της Apple ο οποίος ήταν πολύ καλός και λογικός και ο οποίος μας τόνισε πως πλέον δεν έχουν κάποια ανησυχία για την εφαρμογή μας. Αλλά όπως φαίνεται η Google έχει τον δικό της τρόπο για να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς για να επισπεύσουμε την διαδικασία.”

    Το πρόβλημα είναι πως η Google δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο τρόπο για να διαχειρίζεται τέτοια θέματα με Android προγραμματιστές με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει πότε το Themer θα κάνει εκ νέου την εμφάνιση του.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles