18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 HomePod mini ως stereo Mac ηχεία και αυτό είναι απλά κάτι τρελό

    Τώρα που το HomePod mini έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά μπορεί να σκέφτεστε κάτι πολύ απλό όπως και εμείς – Θα αποτελούσαν η ιδανική λύση για υπέροχα desktop ηχεία που θα τα συνέδεε ο χρήστης στο Mac του….. Θα ήταν πραγματικά μια υπέροχη λύση μόνο που δεν είναι κάτι τέτοιο δυνατό…..

    Ναι καλά διαβάσατε…..

    To HomePod mini ως συσκευή μπορεί να συνδυαστεί για μια στέρεο εμπειρία όπως γίνεται και αν ο χρήστης έχει 2 HomePod (HomePod και HomePod mini δεν συνδέονται μαζί ως μια στέρεο λύση να το γνωρίζετε και αυτό.) Μπορείτε λοιπόν να ζητήσετε από τα 2 ηχεία που έχουν κάνει ζευγοποίηση να παίξουν μουσική και άμεσα θα ακούσετε έναν στερεοφωνικό ήχο. Το ίδιο ισχύει αν χρησιμοποιήσετε το AirPlay πρωτόκολλο μέσω iPhone ή iPad ή ακόμη και Apple TV. Τα HomePod mini δουλεύουν άψογα. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος να γίνεται το ίδιο και σε ένα Mac….

    Από το Mac υπάρχει ο περιορισμός πως ο ήχος θα πρέπει να έρχεται από την εφαρμογή Music ή TV ή iTunes.

    Αν όμως πάτε να συνδέσετε στερεοφωνικά 2 HomePod mini από την μπάρα μενού του Mac σας θα κολλήσετε γιατί ο ήχος θα έρχεται ή από το ένα HomePod mini ή από το άλλο. Δεν υπάρχει στέρεο σύνδεση και δεν υπάρχει και λογική εξήγηση γιατί να γίνεται κάτι τέτοιο….

    Αυτό λοιπόν σημαίνει κανένας ήχος συστήματος σε στέρεο, κανένας ήχος YouTube σε στέρεο το ίδιο και για Netflix ή για παιχνίδια….

    Υπάρχει ένας τρόπος να παρακαμφθεί αυτό και αναφέρεται στο MacRumors αλλά υπάρχουν περιορισμοί όπως το γεγονός πως θα πρέπει να γίνει χρήση του AirPlay 1 αντί για του AirPlay 2. Αυτό σημαίνει καθυστερήσεις στον ήχο σε σχέση με τις ενέργειες του χρήστη ή με αυτό που γίνεται αναπαραγωγή στην οθόνη.

    Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το AirFoil που έρχεται με ένα κόστος $35 για να κάνετε το macOS να κάνει πράγματα που ήδη κάνει άνετα το iOS και το tvOS! Αλλά στο macOS – το ίδιο σύστημα που μπορεί να πάρει πλέον έναν x86 κώδικα να τον κάνει την ίδια στιγμή recompile και να τον κάνει να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα από ότι να έτρεχε native στο μηχάνημα.

    Αλλά στερεοφωνικός ήχος από ηχεία της Apple για τον δικό της υπολογιστή; Ποιος θα το ήθελε αυτό; Το γεγονός πως το macOS δεν υποστηρίζει ακόμη AirPlay 2 είναι κάτι πραγματικά τρελό και εξωφρενικό που δεν έχει καμία λογική εξήγηση….

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.