Tuesday, August 11, 2020

Γιατρός αναφέρει ότι το Apple Watch έκανε διάγνωση σοβαρού προβλήματος στην καρδία του και του έσωσε την ζωή

Το Ηλεκτροκαρδιογράφημα που παρέχει το Apple Watch επίσημα μπορεί να εντοπίσει μόνο σημάδια κολπικής μαρμαρυγής. αλλά ένας αναισθησιολόγος που δουλεύει σε νοσοκομείο στην Καλιφόρνια ανέφερε πως το wearable της Apple κατάφερε να εντοπίσει μια σοβαρή καρδιοπάθεια η οποία χρειαζόταν άμεσα μια bypass εγχείρηση.

Ο Dr. Donald W Milne του Antelope Valley Hospital αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του δημόσια και να γράψει και στον Time Cook.

“Έχω την πρώτη γενιά του Apple Watch εκείνου που μπορεί να κάνει ηλεκτροκαρδιογραφήματα. Γνωρίζω πως η βασική χρήση αυτής της λειτουργίας είναι ο εντοπισμός ενδείξεων για κολπική μαρμαρυγή. Καθώς είμαι 66 χρονών χρησιμοποιώ το Apple Watch μου σε πολλές περιπτώσεις. Πριν από μερικούς μήνες και ενώ έκανα γυμναστική ξαφνικά αισθάνθηκα μια δυσκολία στην αναπνοή που δεν ήταν κάτι σύνηθες για εμένα. Χρησιμοποίησα το χαρακτηριστικό του ηλεκτροκαρδιογραφήματος εκείνη την στιγμή. Μέχρι τότε δεν είχα κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε κάποιο σύμπτωμα. Το ηλεκτροκαρδιογράφημα που έκανα εν συνεχεία στην γιατρό μου δεν έδειξε κάτι σε κατάσταση ηρεμίας και ήταν φυσιολογικό αλλά οι μετρήσεις του Apple Watch που είχαν καταγραφεί εκείνη την στιγμή την προβλημάτισαν και έτσι με παρέπεμψε σε καρδιολόγο. Εκεί τα πράγματα πήραν μια διαφορετική τροπή μιας και η διάγνωση έδειξε πρόβλημα στις αρτηρίες και έτσι έχω πλέον προγραμματισμένο ένα 5απλό bypass για τις 13 Ιουλίου.”

Όπως αναφέρει ο ίδιος αν δεν είχε γίνει εκείνη η καταγραφή από το Apple Watch δεν θα γνώριζε πως έχει ένα τόσο σοβαρό θέμα με την καρδιά του όχι πριν πάθει κάποιο σοβαρό έμφραγμα. Ο ίδιος τονίζει πως το Apple Watch του έσωσε την ζωή.

Βλέπουμε λοιπόν πως ακόμη και ένα μονό ηλεκτροκαρδιογράφημα από το Apple Watch ήταν ικανό να οδηγήσει στην διάγνωση ενός σοβαρού καρδιακού προβλήματος.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η Caviar ανακοίνωσε το πανάκριβο SpaceX limited edition iPhone 12 | Βίντεο

Η τεχνολογική εταιρεία πολυτελείας Caviar παρουσίασε την νέα σειρά περιορισμένη διαθεσιμότητας που θα δημιουργήσει και αφορά ένα iPhone 12 από τιτάνιο που...

Πώς να εγκαταστήσετε την watchOS 7 public beta

Για πρώτη φορά μια publlic beta έρχεται για το Apple Watch λογισμικό. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε τεστ σε όλα τα νέα...

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη public beta του watchOS 7 σε Apple Watch χρήστες

Η Apple και επίσημα κυκλοφόρησε την πρώτη public beta του watchOS 7 για τους Apple Watch χρήστες. Αν λοιπόν είστε ένας Apple...

Ο Tim Cook μπαίνει στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων καθώς η αξία της Apple πλησιάζει...

Ο CEO της Apple Tim Cook και επίσημα έγινε δισεκατομμυριούχος σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με τα...

Δείτε το iPhone 12 Flip concept βίντεο

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ενός Flip iPhone; Θα επιχειρήσει άραγε η Apple ποτέ ένα τέτοιο βήμα και αν ναι πως...

Kuo: Οι παγκόσμιες πωλήσεις του iPhone μπορεί να σημειώσουν πτώση μέχρι και 30% αν...

Αν η Apple αναγκαστεί να αφαιρέσει την Κινεζική εφαρμογή WeChat από το App Store παγκοσμίως, οι πωλήσεις του iPhone μπορεί να σημειώσουν...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!