18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Γιατρός αναφέρει ότι το Apple Watch έκανε διάγνωση σοβαρού προβλήματος στην καρδία του και του έσωσε την ζωή

    Το Ηλεκτροκαρδιογράφημα που παρέχει το Apple Watch επίσημα μπορεί να εντοπίσει μόνο σημάδια κολπικής μαρμαρυγής. αλλά ένας αναισθησιολόγος που δουλεύει σε νοσοκομείο στην Καλιφόρνια ανέφερε πως το wearable της Apple κατάφερε να εντοπίσει μια σοβαρή καρδιοπάθεια η οποία χρειαζόταν άμεσα μια bypass εγχείρηση.

    Ο Dr. Donald W Milne του Antelope Valley Hospital αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του δημόσια και να γράψει και στον Time Cook.

    “Έχω την πρώτη γενιά του Apple Watch εκείνου που μπορεί να κάνει ηλεκτροκαρδιογραφήματα. Γνωρίζω πως η βασική χρήση αυτής της λειτουργίας είναι ο εντοπισμός ενδείξεων για κολπική μαρμαρυγή. Καθώς είμαι 66 χρονών χρησιμοποιώ το Apple Watch μου σε πολλές περιπτώσεις. Πριν από μερικούς μήνες και ενώ έκανα γυμναστική ξαφνικά αισθάνθηκα μια δυσκολία στην αναπνοή που δεν ήταν κάτι σύνηθες για εμένα. Χρησιμοποίησα το χαρακτηριστικό του ηλεκτροκαρδιογραφήματος εκείνη την στιγμή. Μέχρι τότε δεν είχα κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε κάποιο σύμπτωμα. Το ηλεκτροκαρδιογράφημα που έκανα εν συνεχεία στην γιατρό μου δεν έδειξε κάτι σε κατάσταση ηρεμίας και ήταν φυσιολογικό αλλά οι μετρήσεις του Apple Watch που είχαν καταγραφεί εκείνη την στιγμή την προβλημάτισαν και έτσι με παρέπεμψε σε καρδιολόγο. Εκεί τα πράγματα πήραν μια διαφορετική τροπή μιας και η διάγνωση έδειξε πρόβλημα στις αρτηρίες και έτσι έχω πλέον προγραμματισμένο ένα 5απλό bypass για τις 13 Ιουλίου.”

    Όπως αναφέρει ο ίδιος αν δεν είχε γίνει εκείνη η καταγραφή από το Apple Watch δεν θα γνώριζε πως έχει ένα τόσο σοβαρό θέμα με την καρδιά του όχι πριν πάθει κάποιο σοβαρό έμφραγμα. Ο ίδιος τονίζει πως το Apple Watch του έσωσε την ζωή.

    Βλέπουμε λοιπόν πως ακόμη και ένα μονό ηλεκτροκαρδιογράφημα από το Apple Watch ήταν ικανό να οδηγήσει στην διάγνωση ενός σοβαρού καρδιακού προβλήματος.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.