Όπως όλα φαίνονται η Apple θα φέρει το Face ID στα Macs αργά ή γρήγορα μιας και πλέον αυτή η τεχνολογία έχει επεκταθεί από τα iPhones στα iPads. Σήμερα είχαμε μια νέα σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης έχουμε και μια παντέντα που υποδηλώνει πως η Touch Bar μπορεί να έρθει μελλοντικά και στα Magic Keyboards.

Αν και η Apple λανσάρισε το Face ID στο iPhone πρώτα, το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτής της τεχνολογία δηλώθηκε πίσω το 2017 και αφορούσε όχι μια iPhone συσκευή αλλά ενσωμάτωση της σε ένα Mac.

“Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει πως τα Macs σε Sleep Mode μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα για την αναγνώριση προσώπου. Αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να προστεθεί στο Power Nap, όπου το Mac σε αυτή την κατάσταση μπορεί να κάνει κάποιες ενέργειες στο παρασκήνιο χωρίς να χρειάζεται πολύ ενέργεια.

Αν το Mac αναγνωρίσει ένα πρόσωπο τότε χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για να ξυπνήσει το μηχάνημα όταν ταυτιστεί ο χρήστης.”

Επίσης πέρυσι είχαμε ακόμη ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το Face ID σε Mac που περιέγραφε ακόμη και αναγνώριση χειρονομιών του χρήστη από την κάμερα για έλεγχο του μηχανήματος.

Η πατέντα σήμερα που ανακαλύφτηκε από το Patently Apple παρουσιάζει ένα Face ID σύστημα που βασίζεται στο σκανάρισμα του ματιού του χρήστη αντί για μια 3D χαρτογράφηση του προσώπου αυτού. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται σήμερα σε κάποια συστήματα υψηλής ασφάλειας.

Το παραπάνω μπορεί να είναι ένα ενδιαφέρον της εταιρείας ώστε στο μέλλον να αλλάξει την τεχνολογία του Face ID ή μπορεί να θέλει να καλύψει όλα τα σενάρια τεχνολογίας για μια αναγνώριση προσώπου – κάτι που η Apple κάνει συνήθως για τις τεχνολογίες της.

Τέλος έχουμε και την επανεμφάνιση της Touch Bar σε ένα πληκτρολόγιο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι κάτι νέο μιας και είχαμε και ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έδειχνε κάτι τέτοιο πίσω το 2017. Επίσης έχουμε δει και renders μιας τέτοιας συσκευής.

Φυσικά γνωρίζουμε πως η Apple κατοχυρώνει πατέντες σε πάρα πολλά πράγματα που ποτέ δεν βρίσκουν τον δρόμο προς τον τελικό καταναλωτή. Επίσης έχουμε αμφιβολίες για την έλευση μιας Touch Bar σε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο για δύο κυρίως λόγους. Πρώτων ένα OLED πάνελ που θα ήταν συνεχώς αναμμένο σε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο θα του μείωνε σημαντικά την αυτονομία του. Τέλος η ίδια η Touch Bar δεν είναι κάτι που σαν τεχνολογία μας έχει παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο μέχρι και σήμερα και έτσι όχι άδικα πολλοί το θεωρούν ακόμη ως κάτι gimmick.