12.8 C
Athens
Friday, February 23, 2024
More

  Ένας πόλεμος στις συνδρομητικές gaming υπηρεσίες για κινητά πλησιάζει καθώς το Netflix στοχεύει στο Apple Arcade

  Η Microsoft και το Netflix είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την Apple στον χώρο των παιχνιδιών για κινητά — και οι πρώτες βολές έχουν ήδη ριχθεί.

  Η Apple είναι εδώ και καιρό χωρίς καμία ενόχληση σε αυτό τον χώρο, ορίζοντας η ίδια το App Store και ελέγχοντας τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται στο iPhone και το iPad. Αλλά αυτό μπορεί να είναι έτοιμο να αλλάξει και ακόμα κι αν δεν είναι, δημιουργείται πρόβλημα. Εάν η Apple όντως, αντίθετα με τη δημοφιλή άποψη, μπορεί και καταλαβαίνει το gaming, τώρα είναι η ώρα να το αποδείξει.

  Μετά την είδηση ​​ότι η Microsoft σχεδιάζει το δικό της κατάστημα παιχνιδιών για iOS και το Netflix έρχεται να συγκρουστεί με την Apple Arcade πλατφόρμα, τώρα δεν είναι η ώρα να καθίσει η Apple.

  Τα πρωτοσέλιδα μιλούν για την Microsoft να κάνει ήδη ενέργειες σχετικά με την έναρξη του δικού της καταστήματος εφαρμογών-παιχνιδιών για κινητά έξω από τον περιφραγμένο κήπο της Apple. Αυτό δεν είναι δυνατό σήμερα. Αλλά αύριο;

  «Θέλουμε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε Xbox και περιεχόμενο τόσο από εμάς όσο και από τρίτους συνεργάτες μας σε οποιαδήποτε οθόνη όπου κάποιος θα ήθελε να παίξει», φέρεται να είπε ο Phil Spencer, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, ενόψει του επόμενου Συνεδρίου προγραμματιστών παιχνιδιών. «Σήμερα, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε κινητές συσκευές, αλλά θέλουμε να οικοδομήσουμε προς έναν κόσμο που πιστεύουμε ότι θα έρθει όπου θα ανοίξουν αυτές οι συσκευές».

  Ο Spencer μιλά για τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) της ΕΕ που τίθεται σε ισχύ τον Μάρτιο του 2024 και θα μπορούσε να αναγκάσει την Apple να επιτρέψει την παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών ή/και καταστημάτων εφαρμογών σε iPhone και iPad. Υπάρχει ακόμη κάποια συζήτηση σχετικά με το πώς θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά η Microsoft έχει ήδη προετοιμάσει τις ενέργειες της πριν από τις τελικές αποφάσεις.

  Σήμερα, το Xbox Cloud Gaming επιτρέπει στους παίκτες iPhone και iPad να παίζουν παιχνίδια Xbox από τους διακομιστές της Microsoft χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν εφαρμογές. Αλλά όλα αυτά λειτουργούν μέσω μιας εφαρμογής Ιστού επειδή οι κανόνες του App Store της Apple εμπόδισαν κάτι διαφορετικό. Όλα αυτά θα αλλάξουν στο πλαίσιο του DMA. Τουλάχιστον, θεωρητικά. Και αν συμβεί αυτό, το App Store της Apple έχει αμέσως σκληρό ανταγωνισμό από πραγματικούς τίτλους AAA, με τους οποίους το App Store μπορεί να δυσκολευτεί να ανταγωνιστεί.

  Τα πράγματα είναι εξίσου περίπλοκα στη χώρα του Netflix. Η εταιρεία προβάλλει ήδη ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ μέσω της εφαρμογής της σε iPhone και iPad. Πρόσφατα άρχισε να κυκλοφορεί παιχνίδια και μέσω αυτόνομων εφαρμογών, όλα αυτά μέσω του συστήματος αναθεώρησης του App Store. Σύντομα, αυτό το σύστημα θα δει ένα γνωστό όνομα.

  Το The Verge αναφέρει ότι το Netflix υπέγραψε συμφωνία για να φέρει το Monument Valley στα παιχνίδια του από το 2024.

  Αν αυτό το όνομα σας θυμίζει κάτι δεν είναι τυχαίο. Το Monument Valley ήταν μια τεράστια επιτυχία στις πλατφόρμες της Apple. Τόση ήταν η επιτυχία του που στη συνέχεια βρήκε ένα σπίτι στην προσφορά συνδρομής Apple Arcade. Όπως και η συνέχειά του, το ευφάνταστο Monument Valley 2.

  Μέρος της ιστορίας του Apple Arcade είναι ότι τα παιχνίδια που διατίθενται εκεί είναι αποκλειστικά για κινητά. Δεν μπορείτε να τα παίξετε στο Android και δεν μπορείτε να τα αποκτήσετε μέσω άλλης συνδρομητικής υπηρεσίας. Η ανακοίνωση του Netflix για το 2024 υποδηλώνει ότι η Monument Valley πρόκειται να εγκαταλείψει το App Store πριν από αυτό το σημείο. Λήγει το συμβόλαιό τους; Το Apple Arcade έχασε 15 τίτλους αφού έληξαν παρόμοια συμβόλαια πέρυσι.

  Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι το Netflix δεν παίζει σε αυτό τον χώρο του gaming αλλά έχει ξεκινήσει να πυροβολεί ευθέως την Apple.

  Και μετά, υπάρχει η Apple.

  Η Apple έχει κατηγορηθεί ότι απλά δεν αντιλαμβάνεται το gaming πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας παιχνιδιών ή τα είδη παιχνιδιών που θέλουν να παίζουν οι άνθρωποι.

  Ίσως ακόμη πιο ανησυχητικό είναι η ικανότητα της Apple να χάνει απλώς το ενδιαφέρον της για πράγματα. Το iTunes Ping! είναι ένα που πάντα θα μας έρχεται στο μυαλό. Η λήξη των συμβάσεων της Apple Arcade υπηρεσίας δεν πρέπει να είναι ένδειξη ότι αυτό συμβαίνει με το Apple Arcade φυσικά, αλλά το Monument Valley; Αυτό είναι μεγάλη απώλεια, ίσως περισσότερο για το σήμα που στέλνει στον έξω κόσμο παρά οτιδήποτε άλλο.

  Κάποιοι ήδη κοιτούν το Apple Arcade και αναρωτιούνται για τον αριθμό των νέων τίτλων σε σύγκριση με τον όγκο των λεγόμενων «+» τίτλων που είναι remake παιχνιδιών που είναι ήδη διαθέσιμα στο App Store. Αυτό και πάλι μπορεί να μην είναι σημάδι ότι η Apple χάνει το ενδιαφέρον της.

  Αλλά θα μπορούσε να είναι ένα άλλο σημάδι ότι η Apple εξακολουθεί να μην τα βρίσκει εύκολα στον χώρο του gaming.

  Τα iPhone και τα iPad χρειάζονται την βιομηχανία των παιχνιδιών και μεγάλους τίτλους. Είναι νωρίς ακόμη να πούμε για το Netflix και τι θα καταφέρει. Από την άλλη η Microsoft σίγουρα ξέρει το gaming περισσότερο οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή της Apple.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.