19.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Άμεση η απάντηση της Apple στο δημοσίευμα της Guardian που ανέφερε πως συνομιλίες χρηστών καταγράφονται μέσω της Siri

    Δημοσίευμα της The Guardian υποστήριζε πως συνεργάτες της Apple ακούνε και έχουν πρόσβαση σε συνομιλίες χρηστών ως μέρος της ανάλυσης που κάνουν για την Siri. H αναφορά αυτή άμεσα δημιούργησε πολλά ερωτηματικά ειδικά σε μια περίοδο που η Apple διαφημίζει το πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψιν της την ιδιωτικότητα των χρηστών.

    Η πηγή της The Guardian ανέφερε πως οι συνεργάτες αυτοί ακούνε ιδιωτικές συνομιλίες σχετικά με θέματα υγείας αλλά ακόμη και ζευγαριών που κάνουν sex με την δικαιολογία πως αυτό είναι μέρος της δουλειάς τους στην βελτιστοποίηση της Siri.

    Το άρθρο έγραφε πως η Apple δεν κάνει ξεκάθαρο στους καταναλωτές της πως ένα μικρό ποσοστό των καταγραφών στέλνονται σε εταιρείες τρίτων που σκοπό έχουν την βελτιστοποίηση της Siri.

    Η The Guardian επικοινώνησε με την Apple, η οποία είπε ότι λιγότερο από το 1% των ημερήσιων ερωτημάτων στη Siri στέλνονται για ανάλυση. Ωστόσο, εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν συσκευές της Apple και τη Siri. Αυτό σημαίνει ότι η συντηρητική εκτίμηση του 1% που έδωσε η Apple μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες εγγραφές.

    H Apple απάντησε άμεσα και κοινοποίησε το εξής:

    “Ένας μικρός αριθμός καταγραφών της Siri αναλύονται έτσι ώστε να γίνει βελτίωση της υπηρεσίες. Οι καταγραφές αυτές δεν συσχετίζονται σε καμία περίπτωση με κάποιο Apple ID. Οι απαντήσεις της Siri αναλύονται και αυτές σε ασφαλείς εγκαταστάσεις και όλοι οι εργαζόμενοι εκεί υπόκεινται στα πολύ ασφαλή πρωτόκολλα της Apple σχετικά με την ιδιωτικότητα.” 

    Ενδιαφέρον είναι ότι η Google στη δική της περίπτωση είχε δηλώσει ότι μόνο το 0,2% των καταγραφών του Assistant αναλύονται. Ποσοστό αισθητά μικρότερο από αυτό της Apple.

    Συνεχίζοντας η πηγή ανέφερε ότι ορισμένες από τις ενεργοποιήσεις της Siri είναι τυχαίες και οι υπάλληλοι εκπαιδεύονται για να ταυτοποιούν και να ακούν τις συγκεκριμένες καταγραφές.

    Ο προβληματισμός είναι πως υπάρχουν περιπτώσεις που δεδομένα ταυτίζονται με τις καταγραφές της Siri σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ γιατρών και ασθενών, ακόμη και συνομιλίες κακοποιών.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles