Νέα κείμενα έκαναν την εμφάνιση τους ως μέρος της δικαστικής διαμάχης της Apple με την Epic προσφέροντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία της σχέσης μεταξύ Facebook και Apple. Τα κείμενα αυτά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την Epic Games και παρουσίασε το CNBC και δείχνουν πως η σχέση μεταξύ Apple και Facebook δεν ήταν η καλύτερη δυνατή από τις αρχές του 2011.
Εκείνη την περίοδο η Facebook δεν είχε κυκλοφορήσει εφαρμογή για το iPad που είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το 2010. O Scott Forstall της Apple που τότε ήταν υπεύθυνος για το λογισμικό της εταιρείας έστειλε ένα email στον Phil Schiller και τον Steve Jobs σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Mark Zuckerberg για την έλευση της Facebook εφαρμογής στο tablet της Apple.
H Facebook είχε εκφράσει έντονες ανησυχίες πως η Apple δεν θα τις επέτρεπε να ενσωματώσει εφαρμογές μέσα σε αυτή του iPad.
O Forstall είχε γράψει λοιπόν τότε:
“Μόλις συζήτησα με τον Mark πως δεν θα πρέπει να συμπεριλάβουν ενσωμάτωση εφαρμογών στην Facebook iPad εφαρμογή ούτε ως μια ενσωματωμένη web εμφάνιση ούτε ως ένα κατάλογο με link που θα κάνουν αυτοκατεύθυνση στο Safari. Όπως φαντάζεστε δεν ήταν καθόλου χαρούμενος με αυτό μιας και θεωρεί αυτές τις εφαρμογές ως μέρος της εμπειρίας που προσφέρει η Facebook στον χρήστη και μου είπε πως δεν είναι σίγουροι πως θα δημιουργήσουν μια iPad εφαρμογή χωρίς αυτές.”
Ο Zuckerberg με την σειρά του προχώρησε σε κάποιες παραχωρήσεις στον Forstall:
- Να μην συμπεριλάβει κατάλογο εφαρμογών στην εφαρμογή της Facebook με καμία μορφή
- Να μην υπάρχουν εφαρμογές τρίτων που θα τρέχουν σε μια ενσωματωμένη web εμφάνιση
- Να επιτραπεί στους χρήστες να κάνουν ποστ στο news feed με σχετικές εφαρμογές
- Ο χρήστης κάνοντας tap σε ένα από αυτά τα link θα πήγαινε στην native εφαρμογή αν υπήρχε ή θα γινόταν αυτοκατεύθυνση στο App Store αν ο χρήστης δεν την είχε κατεβάσει και υπήρχε ή τέλος θα οδηγούνταν ο χρήστης σε σύνδεσμο στο Safari
“Νομίζω είναι λογικές με εξαίρεση το 3ο” ανέφερε ο Forstall με τον Steve Jobs να απαντάει:
“Συμφωνώ – Αν διαγράψουμε την τρίτη πρόταση της Fecebooks έχει λογική” Μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός για το πως αποκάλεσε ο Jobs την Facebook σε αυτή την απάντηση του. Να τονίσουμε πως Feces σημαίνει περιττώματα και άρα καταλαβαίνετε σε τι εκτίμηση την είχε ο Jobs εκείνη την περίοδο.
Φυσικά η σχέση των δύο εταιρειών από το 2011 και έπειτα δεν βελτιώθηκε σε κανένα σημείο με τις δύο εταιρείες να βρίσκονται σε μια μάχη δηλώσεων σχετικά με την ιδιωτικότητα των χρηστών.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed