Μπήκα λοιπόν κι εγώ στον πειρασμό να περάσω νωρίτερα το OSX 10.10 με την όποια επίπτωση της beta έκδοσης. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, δεν είδα ιδιαίτερα προβλήματα αλλά δεν άργησε να έρθει η καταστροφή. Μετά από κάποιες ώρες χρήσης και αφού έκανα και κάποιο update που μου έβγαλε, έκανα reboot. Ανοίγοντας κανονικά ξανά, εμφανίστηκε ειδοποίηση από το Trim Enabler για τον SSD μου ότι το πρόγραμμα είναι απενεργοποιημένο και πως θα πρέπει να το ενεργοποιήσω για την ομαλή λειτουργία του δίσκου.

Το ενεργοποιώ, κάνω reboot και εδώ ξεκινάει η περιπέτεια. Εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, αδυνατώντας να bootάρει το OS X.

Εδώ είμαστε λεω, μετά από ώρες ψαξίματος θα μοιραστώ μαζί σας τη λύση του παραπάνω προβλήματος. «Ελπίζω να πρόλαβα κόσμο πριν την πατήσει με το Trim Enabler όπως εγώ».

Πάμε λοιπόν.

Βήμα 1: Απενεργοποιούμε το Mac, και bootάρουμε πατώντας command & R. Από εκεί φορτώνει το Recovery menu.

Βήμα 2: Από το μενού πάνω αριστερά επιλέγουμε Utilities και ανοίγουμε το Terminal.

Βήμα 3: Τρέχουμε τις παρακάτω εντολές για την απενεργοποίηση των Driver του Trim Enabler.

rm -rf /Volumes/ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ PARTITION ΣΑΣ/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext
cp /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext /Volumes/ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ PARTITION ΣΑΣ/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext
touch /Volumes/ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ PARTITION ΣΑΣ/System/Library/Extensions
kextcache -u /Volumes/ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ PARTITION ΣΑΣ

Σημείωση: Σε περίπτωση που το όνομα του δίσκου σας έχει κενά μέσα, μετά την πρώτη λέξη προσθέστε και \. πχ. Στην δική μου περίπτωση το partition ονομαζεται Macintosh SSD. άρα στην εντολή του τερματικού με τα κίτρινα γράμματα αντικατέστησα με τη λέξη Macintosh\ SSD.

Bήμα 4: Αφού μας εμφανιστεί το μήνυμα “Lock acquired; proceeding. Κάνουμε Reboot και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από την αρχή για 2η φορά. Τη δεύτερη φορά θα σας εμφανιστεί ένα άλλο μήνυμα από το πρώτο. Αυτό δείχνει ότι όλα πήγαν καλά.

Βήμα 5: Κάντε ξανά reboot, και είστε έτοιμοι.

ΥΓ. Ο παρών οδηγός αφορά Mac με aftermarket SSD’s.

Σχολιασμός στο forum.