Η Apple αρνείται τις αναφορές ότι τα Animoji δεν χρειάζονται την TrueDepth κάμερα

0
376

iPhone-X-promotional-video-Animoji-Jony-Ive-001

Διάφορες αναφορές έκαναν την εμφάνιση τους σήμερα τονίζοντας πως ένα από τα highlight χαρακτηριστικά του iPhone X, τα Animoji, δεν χρειάζονται στην πραγματικότητα τους αισθητήρες της TrueDepth εμπρόσθιας κάμερας της συσκευής.

Η Apple είχε τονίσει πως τα Animoji χρειάζονται τόσο το RGB όσο και πληροφορίες βάθους από την TrueDepth κάμερα του iPhone X έχτι ώστε με ακρίβεια να καταγράψουν τις κινήσεις των μυών του προσώπου του χρήστη και εν συνεχεία να παράγουν το αντίστοιχο animation σε πραγματικό χρόνο στο emoji που έχει επιλέξει ο χρήστης.

Με βάση τα παραπάνω τα Animoji έγιναν ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό του iPhone X και μόνο.

Ο πάρα πολύ γνωστός YouTuber Marques Brownlee  ανέφερε όμως στο βίντεο review που έκανε για το iPhone X ότι τα Animoji μπορούν να δουλέψουν και σε ένα άλλο iPhone ακόμη και παλαιότερο. Επιπλέον το Gizmodo υποστήριξε ότι τα Animoji μπορεί να μην χρειάζονται τις 3D δυνατότητες της TrueDepth κάμερας του iPhone X.

Συγκεκριμένα το Gizmodo ανέφερε:

“Μπορεί κάποιος να καλύψει μέρος των εξαρτημάτων της TrueDepth κάμερας χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή ενός Animoji.”

O Brownlee μετέπειτα με tweet του τόνισε στο κοινό του ότι τα Animoji χρησιμοποιούν τελικά δεδομένα από την infrared κάμερα και τους αισθητήρες βάθους για μεγαλύτερη ακρίβεια.

“H Apple μου είπε πως δεν θέλανε μια άσχημη εμπειρία του χρήστη με τα Animoji σε εμφάνιση τους σε παλαιότερες συσκευές χωρίς την χρήση αυτών των αισθητήρων”

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν πως τα Animoji φαίνεται να δουλεύουν όταν κάποιος καλύψει μέρος της TrueDepth κάμερα του iPhone X;

Σύμφωνα με το Business Insider έχουμε μια λογική εξήγηση:

“Η TrueDepth κάμερα δεν παίρνει συνεχώς 3D δεδομένα. Αντί αυτού κάνει μετρήσεις σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα παρά το γεγονός πως η Apple δεν έχει αναφέρει ποια είναι αυτά. Όταν κάποιος καλύψει μέρος της κάμερας αυτή το Animoji συνεχίζει να δουλεύει βασιζόμενο σε μια προηγούμενη μέτρηση που έκανε”

H πρώτη μέτρηση ξεκινάει με το που κάποιος ξεκινάει τα Animoji.