Η Apple μόλις ανακοίνωσε το watchOS 5, με νέα χαρακτηριστικά για υγεία και τις προπονήσεις καθώς και καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε συνδεμένοι. Πλέον μπορείτε να ορίσετε 7 ημερών Activity Challenges με φίλους σας και να κερδίσετε έτσι προσωπικά μετάλλια. Η Apple επίσης έφερε υποστήριξη για την yoga και το περπάτημα μέσω της Workout εφαρμογής καθώς και μια νέα μέθοδο αυτόματης αναγνώρισης της άσκησης σας χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να την ενεργοποιήσει.

Η Apple επίσης φέρνει μια νέα Walkie-Talkie εφαρμογή η οποία θα δουλεύει με WiFi ή LTE, υποστήριξη Podcasts streaming, πιο πλούσιο HTML email περιεχόμενο, ένα παραμετροποιήσιμο Control Center, και πολλά ακόμη…

Στην εφαρμογή Workout πλέον μπορείτε να θέσετε στόχους ρυθμού της άσκησης σας και να δεχθείτε ειδοποιήσεις αν πέσει ο ρυθμός σας με βάση πάντα τον στόχο που έχετε θέσει.

Η αυτόματη αναγνώριση άσκησης είναι αυτή την στιγμή περιορισμένη σε ορισμένους τύπους. Αν το Watch σας αντιληφθεί πως έχετε ξεκινήσει μια άσκηση τότε θα σας αναφέρει να ξεκινήσετε να κάνετε καταγραφή αυτής καθώς και ακόμη και να σας πει πότε θα σταματήσετε.

Σε ότι αφορά την συνδεσιμότητα η Apple πρόσθεσε μια νέα εφαρμογή ομιλίας με την ονομασία Walkie-Talkie. Η εφαρμογή θα σας επιτρέπει να στέλνετε φωνητικά μηνύματα μέσω WiFi ή LTE. Υπάρχουν γρήγορες συντομεύσεις για να συνομιλείτε με τους δικούς σας ανθρώπους. Η διεπαφή είναι πολύ απλή μιας και απλά “πατάτε και μιλάτε”

Το Sir watch face προσφέρει μια σειρά από νέες Siri συντομεύσεις με το iOS 12 καθώς και νέα δεδομένα για τα Αθλήματα, τους Χάρτες και τους Καρδιακούς σας Παλμούς.

Κάποιες νέες αλλαγές έχουν να κάνουν και με την αυτόματη αναγνώριση της Siri. Πλέον δεν χρειάζεται να πείτε Hey Sir για να ξεκινήσετε να μιλάτε στην Siri. Το Apple Watch επίσης υποστηρίζει περιεχόμενο στο Web μέσα από την εφαρμογή των Μηνυμάτων ενώ έχουμε και την υποστήριξη Reader Mode όταν αυτό είναι διαθέσιμο για μια σελίδα.

Η Podcasts εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη στο Apple Watch για streaming Podcasts μέσω WiFi ή LTE. Η αναπαραγωγή συγχρονίζεται αυτόματα για όλες τις συσκευές σας την ίδια στιγμή.

Επίσης είχαμε και ένα demo για το πως λειτουργεί το GymKit ενώ παράλληλα έγινε χρήση και όλων των παραπάνω νέων χαρακτηριστικών.

Ακόμη όπως και στο iOS 12 έτσι και εδώ έχουμε γκρουπ ειδοποιήσεων. Η Apple επίσης αναβάθμισε τις ειδοποιήσεις για εφαρμογές τρίτων έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν περισσότερα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν την εφαρμογή.

Πλέον μπορείτε να παραμετροποιήσετε και το Control Center, να δείτε την ποιότητα του αέρα μέσω της εφαρμογής του Καιρού, να ρυθμίσετε το Do Not Disturb χαρακτηριστικό και πολλά ακόμη.