Tuesday, March 11, 2025

Τούρκοι ξεκίνησαν να καταστρέφουν iPhone λόγω του Ντόναλντ Τραμπ [video]

-

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να αλλάξουν τα iPhone και να αγοράσουν Samsung λόγω της διπλωματικής αντιπαράθεσης με τις Η.Π.Α. Μάλιστα τόνισε πως οι Τούρκοι πολίτες δεν θα πρέπει να αγοράζουν κανένα προϊόν που προέρχεται από την Αμερική και φυσικά την Apple.

Η Τουρκία βρίσκεται σε διπλωματική αντιπαράθεση με τις Η.Π.Α εξ αιτίας της κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία, και για αυτό το λόγο της έχουν επιβληθεί κυρώσεις και αύξηση των φόρων στα Τουρκικά προϊόντα. Σε απάντηση προς αυτήν την κίνηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα προβεί σε μποϊκοτάζ των Αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων και απαίτησε από τους Τούρκους πολίτες να αλλάξουν τα iPhone με Samsung συσκευές.

Λόγω αυτής της διαμάχης, ορισμένοι πολίτες της Τουρκίας εμφανίζονται σε video να καταστρέφουν iPhone, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους απέναντι στις Η.Π.Α. Εκτός αυτού, η Τουρκία αύξησε τους φόρους σε προϊόντα που προέρχονται από τις Η.Π.Α, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα αυτή, τη στιγμή που η Τουρκική λίρα κατρακυλάει συνεχώς.

Με τις κινήσεις αυτές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να δώσει μια απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διπλασίασε τους φόρους στην εισαγωγή αλουμινίου και χάλυβα που προέρχονται από την Τουρκία, κάτι το οποίο προκάλεσε την πτώση της Τουρκικής λίρας κατά 34% έναντι του δολαρίου.

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

FOLLOW US

0FansLike
3,913FollowersFollow
22,200SubscribersSubscribe
spot_img

Related Stories