17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

  Το να φοράτε το Vision Pro δημόσια δεν είναι πρόβλημα, αλλά σαφώς δεν έχει κατασκευαστεί για αυτό τον σκοπό – Arstechnica

  Βλέπουμε αρκετούς ανθρώπους να φορούν Vision Pro δημοσίως και μάλιστα έχει προταθεί ότι αυτό είναι θετικό για την Apple και τους πελάτες της. Ωστόσο, ένας reviewer τόνισε για τη χρήση της συσκευής ενώ περπατούσε στους δρόμους, στα καταστήματα και στα εστιατόρια, ότι αισθάνεται κοινωνικά άβολα – και η Apple έχει ξεκαθαρίσει έμμεσα ότι η χρήση του σε αυτή την μορφή δεν είναι αυτό που είχε στο μυαλό της…

  Μέχρι στιγμής, η πλειονότητα των πλάνων που έχουμε δει με άτομα που φορούν Vision Pro ενώ βρίσκονται έξω, προορίζονται ξεκάθαρα ως ένα διασκεδαστικό κομμάτι ψυχαγωγίας ή ως ελπίδες να γίνουν viral. Αλλά ο Samuel Axon της Arstechnica ήθελε να φορέσει το Vision Pro δημόσια για έναν πολύ πιο ρεαλιστικό λόγο: για να δει αν υπήρχε περίπτωση χρήσης και να αξιολογήσει πώς αντέδρασαν οι άνθρωποι.

  Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι αρκετά ασφαλές όταν περπατάς, τουλάχιστον στο φως της ημέρας.

  Το passthrough του είναι καλύτερο από οτιδήποτε έχω δει πριν και είναι περισσότερο από αρκετό για να περπατήσετε ενώ το χρησιμοποιείτε με ασφάλεια. Όχι, δεν είναι κάτι το ίδιο με το να βλέπεις τον κόσμο με τα μάτια σου, αλλά έχεις όλη την πιστότητα και την αντίληψη του βάθους που χρειάζεσαι (και μόλις αρκετό οπτικό πεδίο) για να το κάνεις άνετα. Το να βλέπω τι έκανα και να πλοηγούμαι με ασφάλεια με τα πόδια δεν ήταν πρόβλημα.

  Τονίζει βέβαια ότι κανείς δεν πρέπει να το χρησιμοποιεί ενώ οδηγεί αυτοκίνητο.

  Οι αλληλεπιδράσεις που περιγράφει ήταν εξαιρετικά φυσικές – όπως ένας βοηθός που αλληλεπιδρούσε μαζί του με έναν απολύτως συνηθισμένο τρόπο όταν πήγε να παραλάβει μια παραγγελία φαγητού.

  Αλληλεπιδρούσε μαζί μου κανονικά, με κοίταξε στα εικονικά μάτια, έκανε κουβέντα μαζί μου, μου έκανε μια τυπική ερώτηση για την παραγγελία μου και με ευχαρίστησε καθώς μου έδινε το φαγητό. Δεν υπήρχε κανένα αμήχανο βλέμμα, καμία ερώτηση, καμία αγενής παρατήρηση.

  Μια σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο ρώτησε αν ήταν «το νέο πράγμα της Apple» και αν μπορούσε να τη δει, αλλά φαινόταν περισσότερο περίεργη παρά σαστισμένη. Ένας σερβιτόρος που έφερνε φαγητό στο τραπέζι του ήταν πιο διστακτικός και λιγότερο άνετος.

  Έβαλε το πιάτο μου μπροστά μου, αλλά φαινόταν να προσέχει ιδιαίτερα, πιστεύοντας ότι δεν μπορούσα να τον δω. Όταν πήρα το πιάτο στα χέρια μου, φαινόταν ξαφνιασμένος. «Μπορείς να δεις σε αυτό το πράγμα;» ρώτησε. «Ναι», είπα. Κούνησε το κεφάλι του μπερδεμένος και απομακρύνθηκε.

  Αλλά προσωπικά ένιωθε κοινωνικά άβολα. Αν και δεν έλαβε φανερά αρνητικές αντιδράσεις, ένιωθε συνεχώς ανήσυχος για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι. Και σημειώνει, αρκετά εύλογα, ότι οι βοηθοί πωλήσεων και το προσωπικό αναμονής αμείβονται για να είναι καλοί με τους πελάτες, ό,τι κι αν πιστεύουν ιδιωτικά – έτσι οι κανονικές αλληλεπιδράσεις μπορεί να σας λένε κάτι για την αποδοχή της χρήσης της συσκευής όταν μιλάτε με άλλους.

  Πιο πειστικά, υποστηρίζει ότι η Apple καθιστά πολύ σαφές ότι η χρήση του με αυτόν τον τρόπο δεν είναι αυτό που είχε η ίδια κατά νου. Υπάρχει το γεγονός ότι τα παράθυρα παραμένουν σταθερά σε ένα χώρο, για παράδειγμα.

  Όταν άνοιξα την εφαρμογή Μουσική για να αλλάξω τραγούδια ενώ περπατούσα στο πεζοδρόμιο, λειτούργησε – εκεί ήταν, ένα παράθυρο της Apple Music που επέπλεε στην αυλή του γείτονά μου. Άλλαξα τραγούδια και προχώρησα—αλλά το παράθυρο έμεινε εκεί. Στην πραγματικότητα, όταν επέστρεψα 10 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της βόλτας μου, το παράθυρο επέπλεε ακόμα στην αυλή του γείτονά μου.

  Αλλά ακόμη πιο πειστικό, το γεγονός ότι η Apple δεν έχει εκμεταλλευτεί την προφανή ευκαιρία να δημιουργήσει μια πλήρη εμπειρία AR Maps.

  Η Apple δεν προσπάθησε καν να προσφέρει καμία αξία για τη χρήση του Vision Pro έξω. Θυμάστε όταν είπα ότι οι οδηγίες επαυξημένης πραγματικότητας θα μπορούσαν να είναι μια καλή περίπτωση χρήσης για γυαλιά AR; Λοιπόν, η Apple δεν μπήκε καν στον κόπο να το προσθέσει ως χαρακτηριστικό. Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή Χάρτες για το visionOS ανήκει στην κατηγορία “Συμβατές εφαρμογές”—είναι κυριολεκτικά η εφαρμογή iPad, ακριβώς όπως θα τη χρησιμοποιούσατε σε ένα iPad Air, που εκτελείται μόνο μέσα στο visionOS. Δεν υπάρχουν οδηγίες AR. Δεν υπάρχει εφαρμογή AR Maps.

  Περισσότερα θα βρείτε στο άρθρο εδώ

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.