Sunday, December 22, 2024

Το μεγάλο χαρακτηριστικό τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft ονομάστηκε “καταστροφή για την ασφάλεια”

Η Microsoft φάνηκε να κάνει μια αντεπίθεση στην Apple με τα μοντέλα υπολογιστών Copilot Plus με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. Όταν ανακοινώθηκαν οι υπολογιστές, η εταιρεία ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι ξεπέρασαν τις επιδόσεις των M3 MacBook Airs. Σήμερα, μια νέα διαφημιστική καμπάνια προσπάθησε να προσελκύσει περαιτέρω τους χρήστες να απομακρυνθούν από το Mac. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι όλες οι πτυχές των υπολογιστών Copilot Plus έτοιμες για το ευρύ κοινό. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα τεχνητής νοημοσύνης που είχε προηγουμένως παρουσιάσει η Microsoft, το Recall, έχει εκτεθεί από έναν ειδικό που δεν δίστασε να το ονομάσει καταστροφή για την ασφάλεια των χρηστών.

Το μεγάλο χαρακτηριστικό τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft ονομάστηκε “καταστροφή για την ασφάλεια”

Η ανάκληση ή αλλιώς Recall ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές, αλλά και μια με πολλά ερωτηματικά στιγμές από την παρουσίαση των υπολογιστών Copilot Plus της Microsoft. Είναι μια δυνατότητα που παρακολουθεί ό,τι κάνετε στον υπολογιστή σας ανά πάσα στιγμή και αποθηκεύει μια εγγραφή της. Κάθε κλικ, κάθε συνάντηση Zoom, αρχεία που προβλήθηκαν και διαγράφηκαν, πληκτρολογήθηκαν, οι ίδιες οι πληκτρολογήσεις—όλα αυτά αποθηκεύονται με την Ανάκληση. Γιατί; Έτσι, το σύστημα που λειτουργεί με AI μπορεί αργότερα να σας παρουσιάσει όποιες πληροφορίες χρειάζεστε σχετικά με την προηγούμενη δραστηριότητά σας. Το Recall σάς δίνει μια φωτογραφική μνήμη της ζωής του υπολογιστή σας.

Η Microsoft τόνισε πως αυτό το νέο χαρακτηριστικό ΑΙ ήταν ασφαλές και διασφάλιζε το απόρρητο, αλλά τώρα, οι ισχυρισμοί ασφαλείας της δυνατότητας έχουν αμφισβητηθεί πειστικά από έναν ειδικό σε θέματα ασφάλειας που κατείχε το λογισμικό.

Ο ίδιος επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά με την μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων:

Ε. Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται εξ ολοκλήρου τοπικά στον φορητό υπολογιστή σας, σωστά;

Α. Ναι! Πήραν μερικές έξυπνες αποφάσεις εδώ, υπάρχει ένα ολόκληρο υποσύστημα κώδικα Azure AI κλπ που επεξεργάζεται τα πάντα.

Ε. Ωραίο, έτσι οι χάκερ και το κακόβουλο λογισμικό δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, σωστά;

Α. Όχι, μπορούν.

Ε. Αλλά είναι κρυπτογραφημένο.

Α. Όταν είστε συνδεδεμένοι σε έναν υπολογιστή και εκτελείτε λογισμικό, τα πράγματα αποκρυπτογραφούνται για εσάς. Η κρυπτογράφηση σε κατάσταση αυτής της μορφής έχει νόημα μόνο αν κάποιος έρθει στο σπίτι σας και κλέψει τον φορητό υπολογιστή σας — αυτό δεν κάνουν οι χάκερ. Για παράδειγμα, υπάρχουν τα trojans InfoStealer, τα οποία κλέβουν αυτόματα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για πάνω από μια δεκαετία — τώρα μπορούν απλά να τροποποιηθούν για να υποστηρίξουν την Ανάκληση.

Αυτή είναι μια εξαιρετικά κακή εξέλιξη για τη Microsoft, αλλά ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ασφαλείας του Recall, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει σημαντικά τη δημόσια κυκλοφορία του χαρακτηριστικού.

Όπως τονίζει η έρευνα του Beaumont, αυτά τα ελαττώματα ασφαλείας θα ήταν απόλυτη καταστροφή για τη Microsoft και τους χρήστες της, εάν αρχίσουν να εξαπλώνονται σε ένα ευρύ κοινό χρηστών υπολογιστών Copilot Plus.

Αυτή η αναφορά με κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον να δούμε πώς η Apple σκοπεύει να δώσει έμφαση στην προσέγγισή της που βαρύνει το απόρρητο για τις λειτουργίες AI στο WWDC την επόμενη εβδομάδα. Η εταιρεία έχει προβάλει εδώ και καιρό ότι βάζει το απόρρητο των χρηστών στην πρώτη γραμμή, τώρα με το iOS 18 και τις άλλες πλατφόρμες λογισμικού της, έχει την ευκαιρία να αποδείξει περαιτέρω αυτή την αξία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Κέρασε το AppleWorldHellas ένα καφέ: https://crowdfundly.com/appleworldhellas

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.
Video thumbnail
Quad Lock iPhone 16 Series Cases Review - Ένα μοναδικό οικοσύστημα που διαφέρει
16:31
Video thumbnail
iPhone 16 Pro Unboxing και Πρώτες Εντυπώσεις: Πόσο εύκολα θα κερδίσει τους καταναλωτές φέτος;
29:30
Video thumbnail
🐁 Logitech MX Master 3S για Mac: Το καλύτερο ποντίκι για χρήστες Mac;
24:21
Video thumbnail
🖥️🥸 Minisforum NAB6 Lite: Ένα Mini PC που δεν πρέπει να προσπεράσετε
29:21
Video thumbnail
🤩 Govee TV Backlight 3 Lite: Το δοκιμάσαμε, εντυπωσιατήκαμε και σας έχουμε και εκπτωτική προσφορά!
36:04
Video thumbnail
😮🤩 Withings Body Scan: Δοκιμάσαμε την πιο έξυπνη και premium ζυγαριά της αγοράς!
29:31
Video thumbnail
Withings ScanWatch 2 Review: Η διαφορετικότητα του που μας κέρδισε
37:34
Video thumbnail
💼 GRAMS28 109 Essential Case & 132 Essential Pro Case Review: Μια μοναδική εμπειρία που ξεχωρίζει
26:50
Video thumbnail
👨🏻‍💻 Lofree Flow Keyboard: Ένα μηχανικό πληκτρολόγιο χαμηλού προφίλ που δεν πρέπει να προσπεράσετε
15:52
Video thumbnail
Lululook 360 Rotating Foldable Laptop Stand: Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς;
18:54
Video thumbnail
Mujjo δερμάτινες θήκες για iPhone 15 Pro/Pro Max Review: Γιατί και φέτος είναι στις top επιλογές
15:09
Video thumbnail
📱iPhone 15 Pro Max Review: Ακόμη πιο κοντά στο τέλειο
42:11