47

 

Οι jailbreak developers Nikias Bassen (Pimskeks) και Melissa Archer συνεργάστηκαν για να φτιάξουν ένα νέο εργαλείο ασφαλείας για jailbroken συσκευές. Το Blocked, έρχεται με 2 καταστάσεις λειτουργίας όπως φαίνεται και στην εικόνα : Sleepmode & Guestmode.

Και οι δυο καταστάσεις λειτουργίας έχουν διάφορες επιλογές ώστε να μπλοκάρετε αναλόγως τις λειτουργίες του κινητού σας. Χρησιμοποιώντας  Activator χειρονομίες ο χρήστης μπορεί γρήγορα και εύκολα να ενεργοποιήσει/απενεργοποιησει μια από τις 2 λειτουργίες.

Αφού εγκαταστήσετε το tweak (από το BigBoss repo με κόστος 2,99$), μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής όπου μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινά (Activator gestures). Επιπλέον θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών από switches που μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε σε καθεμιά κατάσταση. Για παράδειγμα όταν θέλετε να δώσετε το κινητό σας στο παιδί σας ή σε έναν γνωστό σας μπορείτε με μια απλή κίνηση να κλειδώσετε λειτουργίες που εσείς θεωρείτε ότι δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση, όπως π.χ. το κέντρο ειδοποιήσεων, τα μηνύματα, κ.α.

Γενικά το εν λόγω tweak είναι ένα εργαλείο “βαθιάς” παραμετροποίησης των λειτουργιών του κινητού σας και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

 

σχολιασμός στο φόρουμ