Ως μέρος της επίσκεψης του στον Καναδά χθες, ο Tim Cook έδωσε μια νέα συνέντευξη στην Financial Post. Ο Cook χρησιμοποίησε αυτή την ευκαιρία έτσι ώστε να αναδείξει τις προσπάθειες της Apple στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας καθώς επίσης για να μιλήσει και για το HomePod.

Σχετικά με το AR ο Cook επανέλαβε την αισιοδοξία του για αυτή την τεχνολογία και ανέφερε το πόσο σημαντική θα γίνει για τον σύγχρονο άνθρωπο τα επόμενα χρόνια.

“Πιστεύω ότι η AR είναι η τεχνολογία του μέλλοντος. Ενισχύει την ανθρώπινη απόδοση, ενισχύει τους ανθρώπους και δεν τους αντικαθιστά ούτε τους απομονώνει σε καμία περίπτωση. Είμαι μεγάλος οπαδός αυτής της τεχνολογίας. Προβλέπω πως θα αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και ήδη εδώ που είμαι σήμερα στον Καναδά υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που δουλεύουν πάνω σε κάτι τέτοιο γεγονός που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο”

Σχετικά με το HomePod ο Cook ανέφερε πως η ενσωμάτωση του iOS με το hardware της συσκευής και η αρμονική συνύπαρξη τους θα το κάνουν να ξεχωρίσει άμεσα από όλες τις άλλες επιλογές που μπορεί να έχει κάποιος στην αγορά.

“Ο ανταγωνισμός μας κάνει όλους καλύτερους και είναι κάτι που θέλω. Αν κάποιος όμως προσπαθεί να κατοχυρώσει κάτι και σε ανταγωνίζεται σε αυτό επίπεδο τότε αυτόματα αυτό είναι ένα δύσκολο μοντέλο και αναμένουμε να δούμε αν μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχία η μη. Αυτό που πιστεύουμε εμείς για το δικό μας προϊόν είναι πως έλειπε κάτι από την αγορά και αυτό ήταν μια ποιοτική ακουστική εμπειρία για τον καταναλωτή. Η μουσική αξίζει μια μοναδική ποιότητα και αυτό θα φέρουμε σε αντίθεση με μια ακουστική που θα έμοιαζε περισσότερο με έναν πνιγμένο ήχο.”

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ