Την στιγμή που υπάρχουν φήμες για την έλευση MicroLΕD oθονών στα Apple Watch η Samsung παρουσίασε την πρώτη Modular MicroLED τηλεόραση 146 ιντσών.

Πρόκειται για το Samsung “The Wall” που χρησιμοποιεί τεχνολογία MicroLED, ενώ ο modular χαρακτήρας φανερώνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να προσαρμόσουν το μέγεθος και το σχήμα του panel ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ο πρόεδρος του επιχειρηματικού τμήματος οθονών (Visual Display Business) της Samsung Electronics ονόματι Jonghee Han δήλωσε πως η “The Wall” είναι η πρώτη modular MicroLED τηλεόραση που απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό και αποτελεί μια καινοτομία του κατασκευαστή.

Ο Han κατέληξε τονίζοντας πως η οθόνη μπορεί να διαφοροποιηθεί στο μέγεθος, ενώ αποδίδει μεγάλα επίπεδα φωτεινότητας, τεράστια ποικιλία / ένταση χρωμάτων και εξαιρετικά επίπεδα μαύρου. Πληροφοριακά, η MicroLED τεχνολογία βασίζεται στην γνωστή LED και μέσω αυτής μπορούν να παραχθούν πιο λεπτά panels συγκριτικά με την, κορυφαία, OLED υλοποίηση. Αυτό σημαίνει πως εκτός από την πρωτοποριακή The Wall τηλεόραση, σύντομα θα δούμε περισσότερες συσκευές με MicroLED οθόνες, όπως είναι για παράδειγμα τα smartwatches.

Η χρήση της τεχνολογίας MicroLED συνεπάγεται ότι κάθε μικροσκοπικό LED μπορεί να παράγει το δικό του φωτισμό (χωρίς την ανάγκη ύπαρξης backlight) προσφέροντας βαθύ μαύρο και εξαιρετική φωτεινότητα, ενώ από την πρόταση που είδαμε από τη Samsung απουσιάζουν τα bezels, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει οπτικά.

Η ξεχωριστή υλοποίηση της κορεατικής εταιρείας θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2018, χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες.