Όταν η Apple θέλει να δείξει την ποιότητα της κάμερας που έχει ένα τελευταίας γενιάς iPhone της πηγαίνει στα κοινωνικά δίκτυα και αναζητάει φωτογραφίες με το hashtag για παράδειγμα “Shot on iPhone”. Έτσι η εταιρεία έχει μια σειρά από φωτογραφίες που εν συνεχεία και κατόπιν συνεννόησης με τους κατόχους τους τις καταχωρεί για τους διαφημιστικούς της σκοπούς.

Η Samsung όμως σε μια νέα Twitter καμπάνια της για το Galaxy A8 όπως αποδείχθηκε χρησιμοποίησε stock φωτογραφίες που κατά πάσα πιθανότητα είχαν γίνει λήψη από μια DSLR κάμερα και φυσικά όχι την ίδια την συσκευή.

Ένας Twitter χρήστης από την Βραζιλία παρουσίασε τα αποδεικτικά αυτά όταν κοινοποίησε από την μια τις φωτογραφίες που είχε χρησιμοποιήσει η Samsung και από την άλλη τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες που ο ίδιος είχε βρει στο Getty Images.

 

O χρήστης Feliperas, έγραψε στο tweet του: “Ποιον προσπαθείς να κοροϊδέψεις, Samsung Brazil?”

Η Samsung άμεσα προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και αφού κατέβασε τα διαφημιστικά tweet του είχαν αυτές τις φωτογραφίες απάντησαν στον χρήστη:

“Oυπς συγνώμη έχεις δίκαιο Feliperas πολλές από τις φωτογραφίες που κοινοποιούμε έχουν γίνει λήψη από τα smartphone μας αλλά μερικές όπως αυτές που αναφέρεις έρχονται από μια βάση δεδομένων εικόνων που έχουμε και ανταποκρίνονται σε στοχευμένο κοινό μας για διαφημιστικούς σκοπούς”