Tuesday, June 2, 2020

Review: Devolo dLAN 1200 + WiFi ac – Μεγάλη Ταχύτητα και εργονομία σε ένα

H εταιρεία Devolo είναι ιδιαίτερα γνωστή στην αγορά για τα προϊόντα home plug που διαθέτει και για τις αξιόπιστες λύσεις που προσφέρει στον τομέα της δικτύωσης του σπιτιού ή/και του γραφείου σας. Πολύ πρόσφατα σας είχαμε παρουσιάσει την εντυπωσιακή λύση της εταιρείας που ακούει στο όνομα Devolo GigaGate και που μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε αναλυτικά εδώ.

Σήμερα στα χέρια μας έφτασε ακόμη μια πρόταση της εταιρείας και συγκεκριμένα το Devolo dLAN 1200 + WiFi starter kit.

Το dLAN® 1200+ WiFi ac της devolo. Είναι η νέα γενιά Powerline σε ταχύτητες Gigabit. Για πρώτη φορά με WiFi ac – το πιο καινοτόμο και αποδοτικό πρότυπο WIFI. Από τώρα και στο εξής οι φορητές συσκευές όπως smartphone, tablet και φορητοί υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιούν το πλήρες εύρος ζώνης της σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Δύο θύρες Gigabit LAN είναι στη διάθεσή σας για επιπλέον τερματικές συσκευές. Και χάρη στην ενσωματωμένη πρίζα, με φίλτρο δικτύου και σύστημα ασφαλείας για τα παιδιά, θα μπορείτε πλέον να αξιοποιήσετε όλες τις πρίζες στον χώρο σας. Τόσο η μεταφορά δεδομένων μέσω του δικτύου ρεύματος (χάρη στην τεχνολογία MIMO με έως και 1,2 Gigabit το δευτερόλεπτο), όσο και η ασύρματη επικοινωνία μέσω WiFi ac (ταυτόχρονα στα 2,4 και 5 GHz) πληρούν τα πιο σύγχρονα πρότυπα. dLAN® 1200+ WiFi ac – WIFI παντού! Τόσο γρήγορο και απλά όσο ποτέ άλλοτε.

dLAN-1200+-WiFi-ac-productpicture-Starter-Kit-xl-3322

Επισκόπηση πλεονεκτημάτων

  • Η καλύτερη σύνδεση οικιακού δικτύου χάρη στην τεχνολογία Powerline. WIFI σε κάθε πρίζα. Βγάλτε το από το κουτί, βάλτε το στην πρίζα -αυτό ήταν.
  • Επιτέλους WIFI σε ταχύτητες ac: έως και 1200 Mbps για smartphone, tablet, φορητούς υπολογιστές, κ.λ.π.
  • Σύνδεση Powerline μέσω του δικτύου ρεύματος, με έως και 1200 Mbps.
  • Χάρη στην τεχνολογία devolo range+ αξιοποιούνται και οι τρεις γραμμές του κυκλώματος ρεύματος παράλληλα για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη εμβέλεια.
  • Με δύο ενσωματωμένες θύρες Gigabit LAN για τις διαδικτυακές συσκευές σας (Smart-TV, κονσόλες παιχνιδιών, PC, κ.λ.π.).
  • Χάρη στην ενσωματωμένη πρίζα, με σύστημα ασφαλείας για τα παιδιά, θα μπορείτε πλέον να αξιοποιήσετε όλες τις πρίζες στον χώρο σας.
  • Η τεχνολογία WiFi Move συνδέει αυτόματα περισσότερους προσαρμογείς σε ένα δίκτυο WIFI . Άριστη λήψη WIFI σε ολόκληρο το σπίτι, εντελώς αυτόματα.
  • Ελάτε στον κόσμο των νικητών: πωλήσεις άνω των 20 εκατομμυρίων προσαρμογέων devolo dLAN® σε όλο τον κόσμο.
  • Απόλυτη λειτουργεία και σε τριφασικό ρεύμα
  • Πλήρης εγγύηση 3 ετών.

Δείτε παρακάτω το βίντεο unboxing που κάναμε:

H εν λόγω λύση λοιπόν ανήκει στην κατηγορία των Powerline adapters που στόχο έχουν να φέρουν μια μικρή επανάσταση στο τοπικό σας δίκτυο ενώ αποτελούν οικονομικές λύσεις με εύκολη εγκατάσταση.

Αν μη τι άλλο όπως γνωρίζουμε όλοι καλά το σύγχρονο σπίτι απαιτεί όλο και περισσότερες συνδέσεις δικτύου. Smart TVs, Κονσόλες, Smartphones, Tablets, Έξυπνες συσκευές, και φυσικά laptop και PC όλα χρειάζονται μια ικανή σύνδεση στο διαδίκτυο έτσι ώστε να μας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Συνήθως η απαρχή της σύνδεσης σας βρίσκεται στο modem του σπιτιού ή του γραφείου σας που δεν είναι πάντα τοποθετημένο στην καλύτερη θέση μέσα στον χώρο σας. Όλες οι συσκευές που αναφέραμε χρειάζονται ένα καλό σήμα WiFi την στιγμή όμως που το σήμα από το modem σας θα αλλοιωθεί αισθητά λόγω απόστασης ή εμποδίων.

Η Powerline λύση προσφέρει μια καλύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο με έναν πολύ τρόπο. Απλά ο χρήστης τοποθετηθεί τον έναν αντάπτορα στην μπρίζα και εν συνεχεία τον συνδέει με το modem του ενώ ο δεύτερος τοποθετείτε σε μια αντίστοιχη μπρίζα στο μέρος του σπιτιού που μέχρι πρότινος υπήρχε πρόβλημα με την δικτύωση.

dLAN-1200+-WiFi-ac-closeup-xl-3337

Πιστέψτε μας έχουμε δοκιμάσει πολλές τέτοιες λύσεις και έχουμε δει μια σημαντική πρόοδο τεχνολογική σε αυτή την κατηγορία. Κάποτε είχαμε λύσεις με 200 Mbps ενώ στις μέρες μας οι περισσότερες έρχονται πλέον με ταχύτητες στα 500 Mbps. Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν είδαμε την Devolo να πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά στον χώρο και να φέρνει το Devolo dLan 1200+, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για Gigabit ταχύτητες.

Όπως φαίνεται και από το όνομα του Starter Kit που έφτασε στα χέρια μας – 1200+ WiFi ac Starter Kit – έχουμε μια Wi-Fi λειτουργία η οποία γρήγορα και εύκολα δημιουργεί έναν γρήγορο WiFi hotspot στο δεύτερο δωμάτιο μακριά από το modem σας. Επίσης έρχεται με 2 Gigabit Ethernet θύρες στην δεύτερη μονάδα.

Το 1200+ WiFi  σε όλα τα τεστ που κάναμε αν μη τι άλλο τα πήγε πολύ καλά και σημείωσε τις υψηλότερες ταχύτητες από όλες τις άλλες λύσεις αυτής της κατηγορίας.

Τοποθετώντας τους δύο αντάπτορες στην ίδια ευθεία και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους – όχι ιδανικό σενάριο αλλά ένα καλό σενάριο ταχύτητας καταγράψαμε ταχύτητες των 457Mbps.

dLAN-1200+-WiFi-ac-scenario_house-l-3357

 

Στο τεστ σε πραγματικές συνθήκες όπου ο δεύτερος αντάπτορας τοποθετήθηκε στον δεύτερο όροφο του σπιτιού ο μέσος όρος ταχύτητας ήταν στα 326Mbps.

Και οι δύο αυτές μετρήσεις τοποθέτησαν και μάλιστα με άνεση την λύση της Devolo στην κορυφή των Powerline adapters που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Η Devolo στα ενδότερα της λύσης της παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα με ενσωματωμένη μπρίζα και φίλτρο. Με αυτό τον τρόπο έχουμε και λιγότερο ηλεκτρικό θόρυβο κατά την δημιουργία του δικτύου σας.

dLAN-1200+-WiFi-ac-scenario_move-l-3360

Από άποψη ασφαλείας μπορεί ο χρήστης με το πάτημα απλός ενός κουμπιού να ενεργοποιήσει την 128-bit AES κρυπτογράφηση ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Devolo Cockpit software για Mac, Windows ή Linux (and there’s the obligatory app) έτσι ώστε να κάνετε τις απαραίτητες παραμετροποιήσεις.

Συμπέρασμα 

dLAN-1200+-WiFi-ac-home-wifi-xl-3333

Το dLAN® 1200+ WiFi ac είναι ένα από τα γρηγορότερα αν όχι το γρηγορότερο Powerline adapters kit που θα βρείτε αυτή την στιγμή στην αγορά. Πραγματικά θα λύσει πολλά από τα προβλήματα κάλυψης δικτύου που μπορεί να έχετε στο οικιακό ή εργασιακό σας δίκτυο και θα σας προσφέρει ταχύτητες που άλλες λύσεις δύσκολα θα πιάσουν. Η τιμή του στην Ελληνική αγορά ανέρχεται στα 166 € και κρίνεται λογική αν αναλογιστεί κανείς τιμές παρόμοιων λύσεων που θα σας προσφέρουν στην καλύτερη το μισό των ταχυτήτων αλλά θα έρθουν με προβλήματα κάλυψης και επανεκκινήσεων.

Standards IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3ab, IEEE 802.3x, IEEE 802.3az, IEEE 802.11 a, b, g, n, ac (2.4 / 5 GHz concurrent) , IEEE 1905.1, IEEE 802.1p, IEEE 1901
Auto MDI/X
Wi-Fi Alliance
HomePlug
Protocols CSMA/CA (Powerline)
Transmission speeds Wi-Fi 867 (mbps, 2×2 MIMO/ 5 GHz), Wi-Fi 300 (mbps, 2×2 MIMO/ 2,4 GHz)
Ethernet 10/100/1000 (mbps)
Powerline 200/500/600/1200 (mbps)
Modulation • Carrier Powerline OFDM – 4096/1024/256/64-QAM, QPSK, BPSK • Powerline 2880
Wi-Fi DSSS (IEEE 802.11b) • Wi-Fi OFDM (IEEE 802.11a, g, n, ac) • WiFi 32
Range (in m) Powerline: 400
Wi-Fi: 300
Security WPA/WPA2
WPS PIN, WPS PBC
MAC-Address Filter
Wi-Fi Time Schedule
128 Bit AES
LEDs dLAN (multi)
WiFi
Buttons Pairing
Wi-Fi on/off
Factory Default
Socket • Connector • Countries Type F (CEE 7/4) • F (CEE 7/4) • (DE, NL, ES, PT, AT, SE, FI, NO, GR, HU)
Power output to integrated socket 16 A
Device port 2 x Ethernet RJ45
2×2 for 2,4 + 5 GHz concurrent / 4 x Antenna
Power consumption
Maximum W/A: 10,4 / 0,1
Typical W/A: 8,1 / 0,1
Stand-By W/A: 2,2 / 0,1
Power supply internal
196-250 V AC
50 Hz
Attenuation filter 2 – 68 MHz
Filter characteristics -22 db to -45 db
Temperature (Storage • Operating) -25°C to 70°C • 0°C to 40°C
Dimensions (in mm, without plug) 152 x 76 x 40(withoutplug)
Ambient conditions 10-90% Humidity (non-condensing)
Operating systems Windows 7 (32 Bit), Windows 7 (64 Bit)
Windows 8.x (32 Bit), Windows 8.x (64 Bit), Windows 8.x Pro (32 Bit), Windows 8.x Pro (64 Bit)
Ubuntu-Linux 12.04 (32 Bit)
MAC OS X 10.6, MAC OS X 10.7, MAC OS X 10.8, MAC OS X 10.9
Certifications CE Class B (EU, CH, NO)
Addidtional features Interfaces can be enabled/disabled, HTML configuration page, WiFi Move Technology

 

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!