Τα EarBuds που έχουν κατασκευαστεί από παράνομα όπλα [CES 2018]

0
1085

Αν κάποιος θέλει να ψηφίσει την πιο ασυνήθιστη καινοτομία στο φετινό CES 2018 τότε η Σουηδική εταιρεία YEVO Labs μπορεί να είναι μια άριστη επιλογή. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τα YEVO x Humanium ακουστικά: Τα πρώτα παγκοσμίως ασύρματα ακουστικά που έχουν κατασκευαστεί από το παράνομα όπλα.

Η όλη ιδέα μπορεί να ακούγεται περίεργη αλλά είναι για καλό σκοπό. Αυτός είναι η χρηματοδότηση ανθρώπων που έχουν υποστεί ανείπωτες τραγωδίες από την βία που έχει επιφέρει η παράνομη οπλοκατοχή σε διάφορα μέρη του κόσμου.

“Αυτή η συνεργασία είναι κάτι περισσότερο από τα ίδια τα ακουστικά. Είναι μέρος μιας παγκόσμιας κίνησης που αφαιρεί τα παράνομα όπλα από τους δρόμους και τα ανακυκλώνει σε ένα υλικό που μας βοηθάμε να κινηθούμε στο μέλλον ποιο ειρηνικά ενώ παράλληλα βοηθάμε τα θύματα αυτής της μάστιγας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Andreas Vural, ιδρυτής της YEVO Labs.

Το υλικό από τα λιωμένα παράνομα όπλα η εταιρεία το ονομάζει “Humanium,” και χρησιμοποιείται τόσο για την κατασκευή των earbuds όσο και για την θήκη τους. Τα ακουστικά είναι τελείως ασύρματα και θα γίνουν διαθέσμα προς $499. Το 50% των χρημάτων αυτών θα πηγαίνει αυτόματα στον φιλανθρωπικό σκοπό που υπάρχει πίσω από αυτά.